News

IPOTEZĂ. Iisus Hristos A MURIT DE INFARCT

Trei zile a durat drumul lui Iisus către Oraşul Sfânt. Iisus şi ucenicii lui au trecut prin hotarele Iudeii, de cealaltă parte a Iordanului, de teama samaritenilor care se aflau în război cu...
13.03.2016 | 00:03
IPOTEZA Iisus Hristos A MURIT DE INFARCT

Trei zile a durat drumul lui Iisus către Oraşul Sfânt. Iisus şi ucenicii lui au trecut prin hotarele Iudeii, de cealaltă parte a Iordanului, de teama samaritenilor care se aflau în război cu evreii. Oraşul era înconjurat de ziduri înalte iar în interior se aflau străduţe întortocheate cu multe case, scrie efemeride.ro. Vizavi de Muntele Măslinilor se află Templul, depăşind în grandoare celelalte clădiri.

Faţada templului era înaltă de 50 de metri, toată din marmură albă. Iisus a prezis soarta cetăţii şi a plâns pentru ea.

Marcu povesteşte momentul arestării lui Iisus. Odată cu arestarea începe şi imensa tragedie. Iisus i-a strâns pe ucenici în jurul său, în grădina Ghetsimani, pe Muntele Măslinilor, şi îndată, încă vorbind El, a venit Iuda Iscarioteanul, unul dintre cei doisprezece, şi cu el mulţime cu săbii şi cu ciomege, de la arhierei, de la cărturari şi de la bătrâni.

Sfatul bătrânilor, format din 71 de persoane, l-a judecat pe Iisus. Iisus se declarase ca fiind fiul lui Dumnezeu. Sfatul bătrânilor a considerat această afirmaţie ca fiind o blasfemie şi a fost condamnat la moarte.

Pilat din Pont era procuror roman şi trebuia să confirme sentinţa la moarte a lui Iisus. În prima fază, Pilat a declarat că nu poate aduce nicio vină lui Iisus.

Mulţimea furioasă striga că Iisus trebuie să moară. Pilat a confirmat sentinţa sub presiunea maselor.
Iisus a fost dus în locul pardosit cu pietre, unde a fost biciuit, sub privirile mulţimii şi ale lui Pilat. Iisus a fost preluat de soldaţi.

Cicero numeşte această condamnare la moarte, cea mai crudă şi mai îngrozitoare pedeapsă. Soldaţii l-au îmbrăcat în purpură şi i-au pus o coroană de spini pe cap.

Drumul de la casa de judecată la Golgota a fost scurt. Soldaţii i-au dat să bea vin cu smirnă, dar Iisus a refuzat. Cine era condamnat la moarte trebuia să bea un pahar cu vin amestecat cu tămâie pentru a i se zăpăci simţurile.

Tragedia s-a produs la ceasul al treilea după-amiaza. Referitor la moartea lui Iisus, medicul german, Modder, a afirmat că la un om atârnat cu ambele mâini, sângele se adună în partea inferioară a corpului. După 12 minute, tensiunea arterială scade la jumătate, pulsul îşi dublează valoarea. Inima primeşte prea puţin sânge. Urmează leşinul.

Moartea pe cruce este o moarte prin infarct. Au fost cazuri în care un crucificat a murit după două zile. Pe bârna perpendiculară se monta o mică sprijinitoare, numită sedile, loc de şezut. Dacă cel atârnat se sprijină, sângele urcă în corp.

În cazurile în care se dorea o moarte rapidă, se zdrobeau cu un ciomag fluierele picioarelor. Nu se mai putea sprijini pe picioare iar infarctul se producea rapid. Iudeii i-au cerut lui Pilat să-i zdrobească picioarele, pentru că în câteva ore începea sabatul şi peste noapte cei crucificaţi nu aveau voie să rămână atârnaţi.

După moartea sa, Iosif a luat trupul şi l-a învelit într-un giulgiu de in şi l-a dus la mormântul pe care-l săpase în piatră. În uşa mormântului a prăvălit o piatră.

În anul 1968, în timpul unor lucrări de construcţii, a fost descoperit un mormânt din perioada regelui Irod. Labele picioarelor erau separate de scheletul zdrobit. Labele stăteau una peste cealaltă unite printr-un cui ruginit, care fusese bătut prin ambele articulaţii.

Cuiele fuseseră bătute în antebraţe, aproape de încheietură şi nu în podul palmelor.

Sursă: www.romaniatv.net