Sport

Video. Begu e în turul doi la Acapulco! Revenire senzaţională după ce a pierdut primul set

Săptămâna aceasta ia startul turneul de la Acapulco, organizat pe hard în aer liber, evenimentul combinat ATP 500 Series / WTA International. La acest turneu va participa şi cea mai bună a treia jucătoare a momentului din România, Irina-Camelia Begu.
27.02.2018 | 07:44
Video Begu e in turul doi la Acapulco Revenire senzationala dupa ce a pierdut primul set

UPDATE, ora 07:45 / Irina Begu, cap de serie numărul 5 şi locul 28 WTA, a trecut în runda inaugurală de americanca Christina McHale, locul 81 WTA, scor 3-6, 6-2, 6-4, după două ore şi 15 minute. În optimile de finală, Begu o va întâlni pe Veronica Cepede Royg (Paraguay), locul 82 WTA, care a trecut, cu scorul de 4-6, 7-6 (1), 6-3, de Belinda Bencic (Elveţia), locul 70 WTA. Begu o conduce pe Cepede Royg cu 2-1 în meciurile directe, toate cele trei întâlniri disputându-se în 2014.


La turneul feminin cu premii în valoare de 226.750 USD, o singură reprezentantă a României va fi prezentă pe tabloul principal de simplu: Irina-Camelia Begu, care a fost cotată cap de serie numărul 5. Irina se află actualmente într-o continuă ascensiune; în clasamentul dat publicităţii astăzi de către WTA, jucătoarea noastră a urcat două poziţii în ierarhia mondială şi are gânduri măreţe. Nu cu mult timp în urmă, Begu declara că ţinteşte mult mai sus: “Îmi doresc să intru în primele 20 de jucătoare şi să fac un sfert de finală la un Grand Slam”.

În primul tur de la Acapulco, Irina o va întâlni pe Christina McHale (81 WTA). Jucătoarea din Statele Unite ale Americii are un start de sezon ratat, acumulând în 2018 până în prezent 6 înfrângeri şi doar două victorii. Cele două jucătoare se află la egalitate în confruntările directe. Ultima lor înfruntare a avut loc la Madrid, în 2016, pe zgură, şi a fost câştigată de româncă. De asemenea, pe partea de tablou a Irinei Begu se află, printre alte jucătoare de valoare, Kristyna Pliskova, Daria Gavrilova, Lesia Tsurenko şi Kristina Mladenovic. Principala favorită de la acest turneu este Sloane Stephens, care se află pe cealaltă jumătate de tablou.

Irina Begu, prezentă la “Kids Day” în Mexic

Irina-Camelia Begu s-a distrat de minune la Acapulco înainte de startul turneului. Românca a luat parte la Kids Day alături de Rafa Nadal, Feliciano López, Santiago González, John Isner, Christina McHale, Lesia Surenko şi Renata Zarazúa. Ziua de distracţie pentru copii s-a încheiat la înălţime, cu un meci demonstrativ între 4 campioni: Rafael Nadal şi Carlos Moyá împotriva echipei formate din David Ferrer  şi Sam Querrey.

 

Kids day in Acapulco

A post shared by Irina Begu (@irina_camy15) on

După acest turneu, Irina se va îndrepta către dubla Indian Wells – Miami. Antrenorul său, Artemon Apostu-Efremov, a declarat în urmă cu 2 săptămâni ca eleva lui va evolua şi în proba de dublu la aceste două turnee, alături de Simona Halep. Rămâne de văzut care va fi decizia jucătoarelor noastre având în vedere accidentarea de la picior a liderului mondial.