TULBURĂTOR! Ce A PĂŢIT această TÎNĂRĂ PLECATĂ ÎN RĂZBOI împotriva ISIS! Galerie FOTO

Autoritatile daneze au confiscat pasaportul unei femei in varsta de 22 de ani, de origine kurda, care intentiona sa revina in Irak pentru a lupta contra gruparii jihadiste Statul Islamic (SI),...
19.11.2015 | 16:10
TULBURATOR Ce A PATIT aceasta TINARA PLECATA IN RAZBOI impotriva ISIS Galerie FOTO
ADVERTISEMENT

Autoritatile daneze au confiscat pasaportul unei femei in varsta de 22 de ani, de origine kurda, care intentiona sa revina in Irak pentru a lupta contra gruparii jihadiste Statul Islamic (SI), relateaza luni site-ul de stiri thelocal.dk.

VEZI IMAGINILE SUS IN GALERIA FOTO 

Joanna Palani a declarat anul trecut pentru presa daneza ca plecase din Danemarca pentru a lupta contra SI in Irak, relateaza Agerpres. “Mai degraba as muri in lupta decat sa fug”, afirmase Palani, pentru ziarul danez Politiken.
Insa, la finalul saptamanii trecute, in timp ce se afla in Danemarca pentru ceea ce ar fi trebuit sa fie o pauza temporara in participarea sa la luptele din Irak, Palani a anuntat pe contul sau de Facebook ca i-a fost confiscat pasaportul.

ADVERTISEMENT

“Politia si PET (Serviciul de Informatii si Securitate Danez) mi-au luat pasaportul si mi-au interzis sa parasesc Danemarca. Acest lucru ma pune in situatia de a nu-mi putea continua datoria acolo (in Irak, n.r.) ca soldat”, a scris Joanna Palani, care a venit in Danemarca la varsta de 3 ani, ca refugiata kurda.

Ea este supusa, timp de un an, unei interdictii de calatorie intrate in vigoare pe 29 septembrie.
“Eu, personal, nu pot salva lumea – nu sunt Superman. Dar pot contribui la asta si daca stiu ca ceva este gresit si ca pot face o mica diferenta chiar si numai pentru o persoana, atunci o voi face”, a adaugat Palani.

ADVERTISEMENT

Joanna Palani a denuntat faptul ca in cazul sau autoritatile daneze au aplicat noua lege privind “luptatorii straini”, atat timp cat fortele kurzilor peshmerga sunt sustinute oficial si de Copenhaga.

Ministrul justitiei danez, Soren Pind, a declarat in weekend ca legea daneza privind “luptatorii straini” este “foarte clara”, dar a sugerat ca Joanna Palani poate contesta decizia in instanta.

ADVERTISEMENT