News

Căpitanul lui Hagi de la Galata, în exclusivitate pentru FANATIK “Turcia fierbe, batem Olanda”

Mai este o singură zi pînă la meciul Turcia - Olanda, partidă de care ar putea depinde calificarea României la barajul pentru Cupa Mondială. Partida este prefaţată, în exclusivitate pentru...
15.10.2013 | 14:30

Mai este o singură zi pînă la meciul Turcia – Olanda, partidă de care ar putea depinde calificarea României la barajul pentru Cupa Mondială. Partida este prefaţată, în exclusivitate pentru FANATIK, de Bulent Korkmaz (44 de ani) fost jucător legendar al naţionalei Turciei şi al echipei Galatasaray, acolo unde a fost coechipier cu Gică Hagi şi Gică Popescu, perioadă în care a fost chiar căpitan al echipei de pe malurile Bosforului.

Domnule Korkmaz, cum se pregăteşte Turcia pentru meciul cu Olanda?

Va fi o atmosferă nemaipomenită! Istanbulul fierbe, este meciul unei naţiuni! Olandezilor le va fi greu să reziste presiunii, chiar dacă sînt o echipă foarte puternică. Sper să ne calificăm noi! (râde)

Se vorbeşte că Olanda nu ar avea motive să joace tare cu Turcia…

Greşit! Am tot auzit şi eu că meciul e ca şi cîştigat de Turcia, toată lumea vrea asta, dar nu e chiar aşa! Gîndeşte-te că Olanda trebuie să prindă primele opt locuri pentru a fi cap de serie la tragerea la sorţi pentru grupele Mondialului, aşa că în mod cert vor juca la turaţie maximă, să cîştige. Mă trec fiorii numai cînd mă gîndesc că au bătut Ungaria cu 8-1! Dar noi sîntem Turcia, un popor de învingători, şi sînt sigur că îi putem bate în orice condiţii!

“Kuyt şi Sneijder nu vor avea probleme, indiferent de rezultat”

Despre şansele României de a prinde locul doi ce spuneţi?

Obiectiv vorbind voi aveţi mai multe avantaje. Jucaţi la Bucureşti, împotriva unui adversar mult mai modest, care nu va fi nici prea concentrat pentru că nu are nimic de pierdut. Golaverajul e principala voastră problemă, în rest aveţi numai avantaje de care ar trebui să profitaţi.

Poate România să bată şi cu 5-0?

Da, poate. Totul depinde foarte mult de primele 15 minute. Dacă le daţi gol în acel interval, în mod cert puteţi să le umpleţi plasa. Au luat 5 de la unguri, de ce nu ar lua şi de la voi.. De asta şi spun, noi batem, dar nu ştiu dacă ne calificăm!

Sneijder şi Kuyt joacă la echipe din Istanbul. Credeţi că vor avea probleme cu suporterii dacă Turcia va fi încurcată de Olanda?

Niciodată! Ei sînt fotbalişti profesionişti, foarte respectaţi şi indiferent ce se întîmplă, nimeni nu se va atinge de ei în vreun fel. Toată lumea ştie că ei nu vor face altceva decît să-şi respecte meseria, aşa că sigur nu vor avea probleme, indiferent de rezultat.

102 selecţii are Bulent Korkmaz în naţionala Turciei, fiind pe locul trei după Rustu Recber (120) şi Hakan Sukur (112).

18 sezoane a jucat fundaşul pentru Galatasaray, singurul club la care a evoluat în carieră, între 1987 şi 2005!

610 meciuri oficiale a strîns Korkmaz la Galatasaray, formaţie pentru care a reuşit şi 20 de goluri

Cupa UEFA şi Supercupa Europei – trofeele europene cîştigate, în 2000, cu Galatasaray de către Korkmaz, în calitate de căpitan

Bulent (dreapta), alături de Fatih Terim

galata uefa 2000

Bulent (al cincilea din stînga) sărbătoreşte cîştigarea Cupei UEFA, în anul 2000, alături de Hagi şi Popescu.