Fotbal international

Istvan Kovacs, delegat în etapa a 4-a din Liga Campionilor! Ion Crăciunescu a criticat decizia UEFA

02.11.2018 | 17:23
Istvan Kovacs, delegat în etapa a 4-a din Liga Campionilor
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs va fi delegat la unul dintre meciurile care se vor disputa în etapa a 4-a din Liga Campionilor. Arbitrul din Carei este al doilea român care va oficia în actualul sezon din UEFA Champions League, după Ovidiu Hațegan, care a fost la centru la două partide din UCL.

Comisia de Arbitri de la Nyon l-a promovat pe Istvan Kovacs, iar arbitrul de 34 de ani va debuta în Liga Campionilor cu ocazia meciurilor din etapa a 4-a din UEFA Champions League. În mod normal, forul european le oferă şansa arbitrilor să debuteze în ultima rundă a grupelor UCL, însă românul a reuşit să-i impresioneze.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, delegat în etapa a 4-a din grupele Ligii Campionilor

Istavan Kovacs va fi delegat în etapa a 4-a din grupele Ligii Campionilor, însă Ion Crăciunescu nu a fost impresionat de acest lucru. Mai mult decât atât, fostul arbitru internaţional a susţinut că delegarea este o recompensă venită după greşelile făcute în meciurile din Liga 1 Betano. “Dacă greșești în campionatul României, pleci la UEFA! Acești arbitri nu sunt lăsați să-și facă treaba, probabil li se transmite ceva și apoi vine și recompensa. Acesta este păcatul cel mare”, a declarat Ion Crăciunescu pentru Sport Total FM.

Ion Crăciunescu a arbitrat între 1981 şi 1996, ajungând pe lista UEFA în 1984. În 1995, arbitrul român a fost la centru la meciul Ajax – AC Milan 1-0, finala Ligii Campionilor. Istvan Kovacs se află pe lista FIFA din 2010 şi a arbitrat în ultimele trei sezoane în grupele Europa League. În actuala stagiune, românul a fost la centru la partida Villarreal – Glasgow Rangers 2-2, partidă disputată în Grupa G din Europa League. Primele meciuri internaţionale ale oficialului român au fost în mai 2010, când a fost delegat la două meciuri din preliminariile pentru Campionatul European U19.

ADVERTISEMENT
Istvan Kovacs, delegat în etapa a 4-a din grupele Ligii Campionilor
Istvan Kovacs, delegat în etapa a 4-a din grupele Ligii Campionilor