Sport

Istvan Kovacs, făcut praf după ce a refuzat un penalty clar în Sevilla – Lille: „Întoarce-te să furi găini în țara ta!”. Ce notă a primit în L’Equipe. Foto

Istvan Kovacs a fost făcut praf după o greșeală imensă în Sevilla - Lille.
03.11.2021 | 12:45
Istvan Kovacs facut praf dupa ce a refuzat un penalty clar in Sevilla  Lille Intoarcete sa furi gaini in tara ta Ce nota a primit in LEquipe Foto
ADVERTISEMENT
03-11-2021
10:48

Nici L'Equipe nu-l iartă. Istvan Kovacs a primit nota 3

Exasperați de penalty-ul refuzat celor de la Lille, jurnaliștii L’Equipe s-au lansat într-o adevărată tiradă la adresa lui Istvan Kovacs. „A fost o seară electrică, o atmosferă tot mai tensionată. Arbitrul român, domnul Kovacs, a dat 11 cartonașe în final, pentru a pune capac unei prestații care lasă o amintire atât de contradictorie”, au scris aceștia, acordându-i centralului nota 3 pentru prestația din meciul câștigat până la urmă de francezi, scor 2-1, în fața Sevillei.

În ceea ce privește faza petrecută imediat după ce spaniolii au deschis scorul, cea mai importantă publicație sportivă din Hexagon susține că „mijlocașul Sevillei nu l-a atins pe atacantul lui Lille cu piciorul”, dar a făcut-o. în schimb cu șoldul, astfel încât se impunea acordarea loviturii de la 11 metri.

Arbitrul român a fost taxat imediat de jurnaliștii de la L’Équipe, care au notat faptul că Istvan Kovacs a refuzat un penalty clar al campioanei Franței.

Și fanii lui Lille au reacționat vehement, luând cu asalt rețelele de socializare, pentru a-și posta opiniile despre penalty-ul neacordat de arbitrul român.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs, făcut praf după o greșeală mare în Sevilla – Lille

Istvan Kovacs a greșit în debutul meciului dintre Sevilla și Lille, când le-a refuzat un penalty campionilor Franței, la un duel în careu între Jonathan David și Thomas Delaney, reluările arătând că mijlocașul danez l-a faultat pe atacantul canadian al lui Lille.

„Lille, privată de un penalty evident!”, a titrat L’Équipe imediat după faza controversată, iar fanii campioanei Franței au reacționat nervos la adresa arbitrului român.

ADVERTISEMENT

„Domnule Istvan Kovacs, întoarce-te să furi găini în țara dumneavoastră. Incapabil să arbitreze Sevilla-Lille!”, a fost reacția unui fan al lui Lille.

Titlul celor de la L'Équipe după greșeala lui Istvan Kovacs. Sursă foto: lequipe.fr.
Titlul celor de la L’Équipe după greșeala lui Istvan Kovacs. Sursă foto: lequipe.fr.

Sondajul creat de L’Équipe arată nemulțumirea fanilor la adresa lui Istvan Kovacs

În urma fazei controversate, jurnaliștii de la L’Équipe au creat un sondaj unde fanii lui Lille și nu numai și-au putut exprima acordul sau dezacordul în legătură cu penalty-ul cerut de campioana Franței la duelul dintre David și Delaney.

ADVERTISEMENT

În primele 20 de minute, nu mai puțin de 5760 de microbiști au votat, iar 89% dintre respondenți au considerat că Istvan Kovacs ar fi putut acorda penalty, în timp ce 11% dintre respondenți au considerat că românul a luat decizia corectă.

Sondajul creat de L'Équipe. Sursă foto: lequipe.fr.
Sondajul creat de L’Équipe. Sursă foto: lequipe.fr.

„Ce oroare este domnul Istvan Kovacs! Un furt pe față”, a fost reacția unui alt suporter.

În cele din urmă, Lille a marcat dintr-un penalty, pe care Istvan Kovacs l-a acordat cu ajutorul colegilor săi din camera VAR, iar campioana Franței a egalat-o în prima repriză pe Sevilla, care deschisese scorul.

ADVERTISEMENT