“Îți zic Pablo Picasso, atât de bun ești” | Topul super-jucătorilor pe care îi poți lua free în echipa ta de Champions League

12.03.2019 | 12:24
Iti zic Pablo Picasso atat de bun esti  Topul superjucatorilor pe care ii poti lua free in echipa ta de Champions League

Cu cât ne apropiem mai mult de faza finală a Ligii Campionilor, cu atât ne așteptăm la meciuri din ce în ce mai imprevizibile. Și asta nu e doar o presupunere, rezultatele de săptămâna trecută ne arată clar acest lucru. Cu Real și PSG în fața televizoarelor, mergem mai departe în optimile din care mai avem 4 meciuri. Favorite? Dacă ne-am învățat lecția bine, vom răspunde: toate cele 8 echipe.

Dacă aceste meciuri surprinzătoare punctează mult la nivelul spectacolului, devine mai complex atunci când trebuie să alegi o echipă pentru competiția dedicată UCL-ului la FootballCoin. Nu mai zici de faptul că poate interveni oricând VAR-ul să-ți răsucească toată tactica. Iar când vorbim de înscrierea golurilor, cel mai bun sfat e să-ți alegi fundași buni. Nu ca să apere, ci ca să marcheze, așa cum l-am văzut săptămâna trecută pe Bernat sau așa cum ne-am minunat în meciul tur dintre Atletico Madrid și Juventus când Godin și Giménez au dat singurele goluri ale meciului.

Pentru că suntem împreună în povestea Champions League, avem câteva idei care sperăm să te inspire în alegerea echipei la football fantasy. Ei sunt jucătorii free din FootballCoin care au șanse mari să-ți aducă puncte.

Blaise Matuidi – Juventus

Ia să vedem cum îți e cu un câștigător al Cupei Mondiale în lot. E promițător, mai ales că Juventus are o sarcină importantă în returul cu Atletico: să înscrie, să înscrie, să înscrie. Cu 3 goluri date, fără ca Atletico să marcheze vreunul, echipa italiană se poate califica. Deci scopul va fi victoria, iar Matuidi poate fi cel care să surprindă apărarea lui Simeone cu o pasă sau un șut care să mai îndulcească statistica dintre cele două cluburi, care acum arată cam așa: 3 întâlniri, 2 victorii pentru Atletico și un egal. În Champions League, în acest sezon, Matuiti a dat un assist împotriva celor de la Young Boys Berna, în meciul câștigat de Juventus cu 3-0. În rest, francezul a acumulat 141 de puncte prin pasele, intercepțiile, șuturile și șansele create pentru Juve, într-un sistem de punctare FootballCoin în care e promovat echilibrul dintre diferitele poziții din teren.

 

Thomas Lemar – Atletico Madrid

Am zis Blaise Matuidi, câștigător de Cupa Mondială? Atunci rămânem în același ritm și îți oferim o altă variantă free pentru echipa ta, de data asta în tricoul lui Atletico Madrid. Cel mai scump transfer făcut de Atletico Madrid, Lemar are de îndeplinit niște așteptări ale antrenorului, patronului și nu în ultimul rând, suporterilor. Și, având în vedere că, anul acesta, finala UCL se va ține pe Wanda Metropolitano, francezul trebuie să scoată din jobenul de magician niște confetti, poate un gol și poate și niște assist-uri care să completeze singurul assist dat în Champions League acest sezon, în victoria din grupe cu Brugge.

Driblingurile, pasele eficiente și versatilitatea lui, care îi permite să joace pe flancuri, cât și în centru, i-au adus un punctaj mare la Football Coin: 141 de puncte.

Bernardo Silva – Manchester City

Deși portughezul recunoaște că presiunea este mai mare în ceea ce privește câștigarea Premier League-ului, deoarece asta e dorința fanilor, și trofeul Champions League ar aduce bucurie în club. Sau ambele trofee? Sau toate trofeele? Pentru că, așa cum bine știm, Manchester City se bate pe toate fronturile posibile anul ăsta. În plus, a câștigat cu 3-2 manșa tur, la Schalke acasă. Dar să nu ne pripim. Vom vedea un meci interesant, în care Schalke își va juca șansa cu demnitate, iar City va încerca să mai bage o fisă în sferturi, acolo de unde Liverpool a eliminat-o anul trecut. Unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Guardiola este Bernardo Silva, care l-a cucerit pe antrenor cu 5 goluri și 7 assist-uri în acest sezon de Premier League, securizându-și rolul de titular. “Îți zic Pablo Picasso, atât de bun ești” îi spunea colegul Benjamin Mendy săptămâna trecută într-un mesaj video emoționant. Silva, despre care zvonurile spun că va semna prelungirea contractului până în 2025, are 2 goluri în Champions League și 177 de puncte la Football Coin, adică cel mai mare punctaj dintre jucătorii free ai echipei din Manchester.

Yevhen Konoplyanka – Schalke 04

Ucraineanul de 29 de ani joacă la Schalke din 2017, vreme în care a înscris 5 goluri în 38 de meciuri. În acest sezon de Bundesliga are un gol cu Herta și un assist cu Mainz, în 11 partide. În competiția Champions League, Konoplyanka a adunat 149 de puncte și un assist în victoria cu Lokomotiv Moscova. În turul cu City, o gripă l-a ținut deoparte de gazon, dar revenirea în retur poate cântări mult la posibila revenire pe tabelă a echipei lui.

Ousmane Dembélé – Barcelona

“Mai bun decât Neymar!” Acestea sunt cuvintele care-ți apar pe google zilele astea, dacă vrei să-i cauți numele francezului de la Barcelona. La doar 21 de ani, Dembélé e considerat de președintele Barcelonei mai bun decât starul brazilian. Francezul are o cupă mondială în portofoliu și un sezon bun în echipa catalanilor: 8 goluri și 4 assist-uri. Și evident că punem la socoteală și cele 2 assist-uri din Copa del Rey împotriva Realului, în ultimul meci disputat pe Santiago Bernabeu și încheiat 3-0 pentru Barca. În acest sezon de Champions League are 2 goluri și un assist și e momentul să adauge material nou în returul cu Lyon, având în vedere că primul meci s-a terminat 0-0. Aflată pe primul loc în La Liga, la 7 puncte distanță de Atletico Madrid, Barcelona are ambiția să ajungă în finala UCL și să o și câștige. După 3 finale consecutive câștigate de Real, să fie rândul Barcelonei?

Memphis Depay – Lyon

Olandezul cu 104 meciuri pentru Lyon pare că vrea să se întoarcă în Premier League, de acolo de unde Manchester United l-a vândut în 2017. Dar până să ajungă înapoi în Anglia, trebuie să-și încheie conturile la Lyon. Iar calificarea în sferturile UCL poate fi una dintre ele. În acest sezon de Champions League, Depay a adunat 1 gol, 4 assist-uri și 237 de puncte. Jucătorul se află momentan pe locul 2 în topul assist-urilor din UCL, Kylian Mbappé clasându-se până acum pe primul loc. Profitând de eliminarea lui PSG, Depay poate să-l depășească pe francez odată cu returul din miercurea asta. Cu 34 de goluri și 38 de assist-uri pentru Lyon, Memphis Depay poate să-și crească notorietatea în rândurile fanilor francezi datorită unui meci, care poate însemna atât de mult așteptata calificare.

Robert Lewandovski – Bayern Munich

Cu 15 goluri în fruntea clasamentului golgheterilor din Bundesliga, Lewandovski stă bine și la statistica din Uefa Champions League. Are 8 goluri în acest sezon, în 3 meciuri reușind câte o dublă. Îl poți lua gratuit, odată cu cele 247 de puncte adunate în acest sezon. A fost 0-0 în tur, pe Anfield, iar acum în fața suporterilor lor, băieții lui Niko Kovac pot obține calificarea în al optulea sfert de finală consecutiv. Pentru Lewa, meciul de miercuri reprezintă încă o întâlnire cu fostul lui antrenor de la Dortmund, Klopp, despre care spune că îl determina să stea ore în plus după antrenament, pentru a atinge standardele impuse de neamț.

Andrew Robertson și Trent Alexander-Arnold – Liverpool

Dacă în atacul echipei tale există opțiunea free de care am povestit, Lewandovski, pentru apărare poți miza pe Andrew Robertson și Trent Alexander-Arnold de la Liverpool, ambii cu peste 220 de puncte la FootballCoin. Cei doi au cele mai mari punctaje la football fantasy dintre jucătorii free ai lui Klopp. Cu 3 clean sheet-uri în acest sezon de UCL, Robertson și Alexander-Arnold vor încerca să taie avântul celor din Munchen, al cărui motto este, așa cum a zis Ribery, “Noi suntem Bayern și nu ne este frică de Liverpool”.