Fotbal intern

Iulian Miu: „Din primul salariu la Steaua mi-am luat un BMW Cabriolet”. Ce a făcut la debutul în Liga Campionilor

30.03.2019 | 16:31
Iulian Miu, amintiri din perioada în care a jucat la Steaua

Iulian Miu a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai Stelei de la sfârșitul anilor ’90. Fundașul central a vorbit într-un interviu despre debutul în Liga Campionilor și despre salariul pe care îl încasa în echipa roș-albastră. Mai mult, Miu a dezvăluit și ce și-a cumpărat din primii bani de la Steaua: un BMW decapotabil.

Iulian Miu, despre debutul în Liga Campionilor în tricoul Stelei

Imediat cum a ajuns la Steaua, Iulian Miu a ajuns să joace în Liga Campionilor. Miu a explicat și cum a fost debutul în cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent:Emoţiile astea pentru mine au continuat…şi de asta spun că a fost anul cel mai frumos, 96-97. De ce? Că am jucat în Liga Campionilor… Îţi dai seama, să vii de la Fălticeni, să joci imediat după aia, la câteva luni, în Liga Campionilor, înseamnă foarte mult.”

Mie a vorbit și despre adversarii pe care i-a întâlnit: „Ţin minte că mi-a dat-o Kiko destul de bine făcut, s-a întors cu mine şi mi-a dat-o printre picioare. Au râs colegii de mine vreo săptămână atunci, că mi-a spart televizorul. Să joci titular, după aia la Dortmund, titular… După aia la lotul de tineret, să fiu chemat, să joc meci de meci, iarăşi o bucurie imensă. După aia, să câştig campionatul şi Cupă, cred că au fost cele mai frumoase momente”, a povestit Iulian Miu.

Iulian Miu a jucat la Steaua timp de 6 ani

Iulian Miu a explicat ce salariu a avut la Steaua și ce a făcut cu primii bani

Iulian Miu a povestit și ce salariu a avut la Steaua și ce a făcut cu primii bani câștigați pentru roș-albaștri: „Zece mii de dolari pe an. Erau prime mai mari pe care le luam. Era o prima foarte bine conturată, pe care o puteai primi o dată la patru meciuri şi de obicei cam făceam punctajul. Mi-am luat un BMV Cabrio albastru din primii bani câştigatţi la Steaua în loc să-mi iau o casă. Bine, prima maşina a fost o Dacie luată de pe stradă şi am fost cu ea la service şi mi-a zis acolo <<vezi că asta e făcută din bucăţi>>. Nu mai conta, banii începeau să vină şi era totul bine. Dacă aş fi avut atunci mintea de acum mi-aş fi cumpărat o casă şi nu o maşină, dar a fost bine până la urmă că banii au venit uşor-uşor”, a spus Iulian Miu la Telekom Sport.

Iulian Miu a jucat la Steaua în perioada 1996-2002. În timpul carierei sale de fotbalist, Iulian Miu a trecut pe la Progresul, Foresta, Steaua, Bacău, Bursaspor, UTA şi şi-a încheiat cariera la Concordia Chiajna, în 2008.