Sporturi

Jackpot! Ion Ţiriac, aproape de o afacere care-i va aduce peste 250 de milioane de euro

22.06.2018 | 12:39
Jackpot Ion Tiriac aproape de o afacere carei va aduce peste 250 de milioane de euro
ADVERTISEMENT

Reprezentanţii lui Ion Ţiriac au avut o primă întâlnire cu cei ai Primăriei Madrid pentru a stabili ce se va întâmpla cu turneul de tenis din capitala Spaniei.

La finalul întâlnirii, oficialii Primăriei Madrid au anunţat că discută posibilitatea de a cumpăra turneul de tenis de la Ţiriac. “De ce să nu facem asta? Dacă ni se cere un preţ rezonabil, îl cumpărăm”, a spus Luis Cueto, coordonatorul general al Primăriei Madrid, potrivit El Espanol.

ADVERTISEMENT

Potrivit informaţiilor din presa iberică, Ion Ţiriac cerea peste 250 de milioane de euro în schimbul turneului în urmă cu trei ani, când a purtat alte discuţii cu privire la turneul atât de aşteptat din capital Spaniei. Reprezentanţii Primăriei Madrid spun că vor să cumpere turneul pentru a nu mai fi obligaţi să-i plătească anual lui Ţiriac o sumă de până la 10 milioane de euro pentru ca acesta să păstreze competiţia în Madrid.

Primăria din Madrid, presată de timp şi de Ţiriac

Contractul dintre cele două părţi expiră în 2021, iar joi a avut loc prima întâlnire. Potrivit Marca, Ion Ţiriac a ameninţat în urmă cu câteva săptămâni că va muta turneul în cazul în care Primăria nu va construi o nouă arenă, cu o capacitate de 10 mii de locuri, şi nu va suporta o parte din premiile oferite la turneul de tenis. Ţiriac ar avea deja oferte de la Berlin, Munchen, dar şi din partea unui oraş din Rusia care nu este cunoscut momentan.

ADVERTISEMENT