Joncţiunea titanilor la Real Madrid

Gareth Bale a ajuns la Madrid şi a intrat de miercuri în programul lui Real Madrid. Presa spaniolă a surprins momentul istoric în care internaţionalul galez, devenit cel mai scump transfer din...
11.09.2013 | 21:29
Jonctiunea titanilor la Real Madrid

Gareth Bale a ajuns la Madrid şi a intrat de miercuri în programul lui Real Madrid. Presa spaniolă a surprins momentul istoric în care internaţionalul galez, devenit cel mai scump transfer din istoria fotbalului, la cele 105 milioane euro cheltuite de Real şi portughezul Cristiano Ronaldo, pe care Bale îl consideră şeful din vestiar, şi-au strîns mîinile, lusitanul urîndu-i bun venit. Bale nu a mai jucat în ultimele 116 zile decît o jumătate de oră în partida echipei naţionale a ţării sale de marţi seară, pierdută pe teren propriu cu 3-0 în faţa Serbiei. Galezul pare însă a fi în deplinătatea parametrilor fizici. Antrenorul Carlo Ancelotti a făcut cunoştinţă cu noul său jucător la stadionul de antrenament de la Valdebebas şi nu ar fi exclusă utilizarea lui Gareth încă din această etapă, în care madrilenii vor evolua împotriva lui Villarreal. Cum Bale are calităţi de a evolua pe mai multe posturi nu ar fi o mare surpriză să-l vedem la debut ca fundaş stînga, întrucît ambii jucători de pe acest post, brazilianul Marcelo şi portughezul Fabio Coentrao au probleme medicale, primul fiind sigur indisponibil.

Ibrahimovici consideră că nici un fotbalist nu valoreză sume aberante

După tehnicianul Barcelonei, Gerardo Martin şi cel al Borussiei Dortmund, Jurgen Klopp, a venit şi rîndul unui fotbalist şi încă a unuia considerat vedetă, suedezul Zlatan Ibrahimovici, să critice sumele nebuneşti aruncate pe transferul unor jucători, indiferent cît de buni sunt aceştia. “Nu e normal să arunci aproape suta de milioane pe un fotbalist pentru că nici unul nu poate valora atît. Doar presa, clubul disperat să nu rateze marea afacere financiară şi celălalt club disperat să aibă un nume mare în echipă sunt vinovaţi de aşa ceva.”

Real, specialiastă în transferurile de ultim minut

Gareth Bale nu face decît să continue linia unei tradiţii ciudate la Real Madrid. Clubul fanion al capitalei Spaniei se află la al cincilea caz în care reuşeşte să efectueze un transferde marcă pe ultima sută de metri. Istoria a fost deschisă de brazilianul Ronaldo, adus de la Inter în ultima zi de mercato în 2002, pentru 46 milioane de euro, a urmat Sergio Ramos în 2005, pentru 27 milioane, s-a continuat cu Marcelo în 2007, iar pînă la Gareth Bale în vara lui 2012, pe 27 august, sosea pe Bernabeu, tot de la Tottenham, croatul Luka Modrici, pentru 40 de milioane de euro.

 

Tottenham a făcut transferuri din banii luaţi înainte pe Bale

Presa engleză acreditează o nouă variantă, aceea a faptului că Real şi Tottenham deja bătuseră palma de mai bine de două luni înaintea oficializării transferului lui Gareth Bale la Madrid şi că preşedintele clubului londonez a putut face toate transferurile importante, inclusiv cel al lui Vlad Chiricheş, din banii primiţi anticipat de la Florentino Perez, după care cele două cluburi au interpretat comedia tergiversării negocierilor pentru a nu se cunoaşte adevăratele relaţii amicale dezvoltate de transferul lui Luka Modrici în 2012 pe aceeaşi filieră. Totuşi, bunele relaţii s-ar fi răcit oarecum după ce Perez i-a dat o serioasă lovitură lui Levy vînzîndu-l la rivala directă, Arsenal, pe germanul Mesut Ozil, pentru 50 de milioane euro.