Fotbal international

Jose Mourinho ştie cum trebuie oprit Lionel Messi: “Este important să-l faultezi din primul minut”

17.03.2019 | 17:05
Jose Mourinho stie cum trebuie oprit Lionel Messi Este important sal faultezi din primul minut

Jose Mourinho ştie cum trebuie oprit Lionel Messi, chiar dacă echipele pe care le-a antrenat nu au fost în stare să-l blocheze pe atacantul argentinian. Recent, pe o pagină de Twitter au apărut notiţele antrenorului portughez pe care le-a folosit înainte de dubla Chelsea – Barcelona, meciuri jucate în optimile de finală ale Ligii Campionilor din sezonul 2005-06.

Jose Mourinho ştie cum trebuie oprit Lionel Messi. Cum îl caracteriza în 2006

În 2006, înainte de dubla Chelsea – Barcelona, Jose Mourinho părea că ştie cum trebuie oprit Lionel Messi. Antrenorul portughez şi Andre Villas-Boas, secundul său din acea perioadă, au urmărit mai multe meciuri ale catalanilor şi au notat totul pe hârtie. Despre atacantul argentinian, cei doi notau că trebuie faultat în primele minute ale partidei, acesta revenind după o accidentare.

“Calitate+viteză, dar îşi foloseşte foarte mult piciorul stâng. Are acelaşi comportament cu Ronaldinho. Intră între linii sau pe diagonală. Este incredibil unul contra unul. Este important să-l faultezi din primul minut, în afara cerului. Abia a revenit după o accidentare”, nota Jose Mourinho.

Jose Mourinho ştie cum trebuie oprit Lionel Messi
Jose Mourinho ştie cum trebuie oprit Lionel Messi

Ce scria Jose Mourinho despre ceilalţi jucători ai Barcelonei

Lionel Messi nu a fost singurul fotbalist al Barcelonei care a fost analizat de Jose Mourinho. Despre Carles Puyol, antrenorul portughez susţinea că are ieşiri nervoase atunci când este faultat şi că este un fotbalist agresiv. În schimb, Ronaldinho era considerat un fotbalist care caută mereu să-i păcălească pe arbitri.

“Puyol – Agresiv, dar destul de emoţional. Se enervează când este faultat şi protestează în faţa arbitrului. E nebun când provoacă. Fundaş agresiv, dar stă slab la poziţionare. Este puternic şi are un joc de cap foarte bun. Îşi foloseşte corpul pentru a câştiga duelurile – trebuie provocat. Ronaldinho – Calitate tehnică, poate dribla fundaşul dintr-o atingere. Este periculos când intră între linii. Stă slab la munca defensivă şi nu coboară – trebuie exploatată. Trişor constant – cade foarte uşor la contacte”, scria Jose Mourinho. În manşa tur, Chelsea a fost învinsă, pe teren propriu, de Barcelona, scor 1-2, în timp ce returul de pe “Camp Nou” s-a terminat la egalitate. La finalul sezonului, catalanii au câştigat al doilea trofeu de UEFA Champions League din istoria clubului.