Sporturi

Joshua, victorie lejeră cu Parker! A unificat trei centuri

Anthony Joshua este noul campion al greilor, reuşind să unifice centurile IBF, WBA şi WBO după ce l-a învins pe neo-zeelandezul Joseph Parker.
01.04.2018 | 08:14
Joshua victorie lejera cu Parker A unificat trei centuri
ADVERTISEMENT

Pugilistul britanic în vârstă de 28 de ani s-a impus la puncte în faţa celor 28.000 de spectatori prezenţi la întâlnirea de la Cardiff, aceasta fiind prima sa luptă la profesionişti pe care nu o încheie cu un succes înainte de limită.

Anthony Joshua a fost văzut învingător de toţi cei trei arbitri judecători: 118-110, 118-110 şi 119-109. ”Nu voi face o analiză, am încercat să-l ţin la distanţă. A fost un meci uşor pentru mine, 10-11 runde. Ştiu că cei de la casele de pariuri spuneau că voi câştiga mai greu, Parker este însă un campion adevărat. Joseph Parker a spus că va fi un război, eu am spus ca va fi o artă a boxului. Să nu uităm că sunt campionul unificat”, a spus Joshua după meci.

ADVERTISEMENT

Joshua vrea un meci cu Deontay Wilder

Următorul pas pentru pugilistul britanic este o luptă cu americanul Deontay Wilder, deţinătorul centurii WBC a greilor. Cel care va câştiga va fi primul pugilist care va unifica toate centurile din noiembrie 1999, de la britanicul Lennox Lewis. ”100% vreau să devin campionul absolut, să mă lupt cu Wilder. Uitaţi-vă câte centuri. Am 21 de meciuri, 6 pentru titlul mondial. Nu mă interesează să fac spectacol, vreau să câştig. Managerul meu va vorbi cu managerul lui Wilder, să facem meciul oriunde, oricum. Hai Wilder, hai să ne luptăm”, a mai declarat Anthony Joshua.