Sport

România pierde una dintre cele mai bune junioare! A anunţat că îşi ia altă cetăţenie

Karola Bejenaru, 20 de ani, una dintre cele mai mari speranţe pentru următorii ani în WTA, a anunţat că îşi va schimba cetăţenia şi nu va mai reprezenta România.
30.03.2018 | 21:29
Romania pierde una dintre cele mai bune junioare A anuntat ca isi ia alta cetatenie

Deja prezentă în clasamentul WTA, unde ocupă poziţia 889, Karola a ratat în trecut mai multe şanse de a evolua la marile turnee dedicate junioarelor, din cauza costurile foarte mari. Tatăl ei a mers în Irlanda de Nord pentru a încerca să obţină bani pentru a susţine cariera fiicei sale. 

După ce tatăl ei a acumulat trei ani de muncă în Irlanda de Nord, familia poate obţine cetăţenia. Oportunitate pe care nu au de gând să o rateze. Anunţul a fost făcut chiar de Karola, care a explicat şi cât de mari au fost eforturile făcute de tatăl său până acum.

“Deocamdată joc sub culorile României, dar sunt în proces de aplicare pentru cetăţenia britanicăProvin dintr-o familie de sportivi: bunicul meu a jucat tenis, tatăl meu a jucat tenis de masă, iar mama şi sora mea au facut handbal. La vârsta de 7 ani am început să joc tenis la şcoală, iar la 8 ani mergeam deja la turnee în toată România. Am fost numărul 1 pe plan naţional la categoria U12, dar am plecat la Belfast.

M-am mutat alături de tatăl meu, care şi-a luat trei joburi pentru a întretine familia şi a-mi sprijini cariera. “Tatăl meu m-a înscris la Australian Open şi US Open în 2015, m-am bucurat când am fost acceptată direct pe tablourile principale la junioare. Dar a trebuit să mă retrag pentru că turneele respective presupuneau costuri foarte mari. Până de curând, tatăl meu a livrat pizza şi a făcut curat la cinematograf pentru a-mi susţine cariera”, a declarat Karola Bejenaru pentru Prosport.

Tags: