UPDATE / U Cluj află pe 16 octombrie dacă intră în faliment

UPDATE 18:00...
10.10.2013 | 18:00
UPDATE  U Cluj afla pe 16 octombrie daca intra in faliment

UPDATE 18:00

Tehnicianul interimar al Universităţii Cluj, Gică Barbu, consideră că echipa încă ar mai avea şanse să scape de retrogradare şi că se va baza, în continuare, pe jucătorii săi.

Nu cred că se va decide falimentul clubului, pentru că există bani în cont. Ştiu că există acele datorii la jucători, dar probabil ele vor fi achitate. Nu am mai fi plecat în deplasări cu 2 zile înainte, nu ne-ar mai fi dat atâtea mese pe zi, n-am mai fi avut echipamente la antrenamente. Vă spun că din toate echipele din divizia A, doar Steaua are condiţii mai bune de pregătire decât noi. De aceea, 4 puncte sunt cam puţine”, a declarat Barbu în conferinţa de presă de astăzi.

UPDATE 13.58: Verdictul în cazul Universităţii Cluj a fost amînat pentru 16 octombrie. 

UPDATE Ora 12:00 / Contactat de FANATIK, unul dintre avocaţii care reprezintă o parte dintre jucătorii plecaţi în vară de la U Cluj a afirmat că falimentul este iminent, dar explică şi că echipa nu va dispărea totuşi în ciuda faptului că societatea va fi radiată. “Am preconizat de mai multe luni că se va ajunge aici. Din punctul meu de vedere, este imposibil să fie evitat falimentul. Acest moment este pregătit de un an şi jumătate. Am înţeles că acesta va fi pronunţat săptămîna viitoare, rămîne de văzut. Vestea bună este că brandul este proprietatea Primăriei, astfel încît clubul se va putea reînscrie la anul în liga a IV-a, asta dacă nu va primi o invitaţie pentru liga secundă din partea FRF. Totul a pornit de la prima de evitare a retrogradării, de cîte 10-15 mii de euro, pe care conducerea refuză să o plătească jucătorilor, deşi ea este prinsă în planul de reorganizare”, a declarat acesta.

UPDATE Ora 10:40/ Nervi întinşi la maximum la Cluj, în aşteptarea deciziei! Contactat de FANATIK, Ioan Mărginean, administratorul special al U Cluj nu a dorit să răspundă la nicio întrebare, închizînd telefonul iritat: “Lăsaţi-mă dracului în pace! Trebuie să muncesc!”

UPDATE Ora 10:00/ FANATIK vă va ţine la curent cu decizia luată de către Tribunalul Cluj, imediat ce aceasta va fi dată publicităţii

U Cluj se confruntă cu probleme grave. Aflaţi de mai mult timp în insolvenţă, clujenii au mai primit o lovitură: şapte dintre foştii jucători, printre care Muzac, Dinu, Apostu sau Szekely, au solicitat intrarea clubului în faliment.

Fotbaliştii nu şi-au primit salariile restanţe, iar clubul nu are bani să le achite. Asta, chiar dacă miercuri Judecătorul sindic a analizat situaţia de la U Cluj, iar joi urmează să dea un verdict în privinţa clubului.

Dacă va intra în faliment, Universitatea nu poate să mai continue această ediţie de campionat, urmând să fie dezafiliată.

“În cazul în care judecătorul anunţă joi declanşarea procedurii de faliment, situaţia nu mai poate fi remediată”, a declarat Marieta Anastasescu, administratorul judiciar al Universităţii Cluj.

Universitatea Cluj este pe locul 16 în Liga I, cu doar patru puncte acumulate în 10 etape.

Tags: