News

Judecătoria Sectorului 1 ar putea anunţa sentinţa în dosarul “Mită la PSD”

Judecătoria Sectorului 1 ar putea da miercuri sentinţa în dosarul în care Ioan Niculae, Gheorghe Bunea Stancu, precum şi alţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie...
20.11.2013 | 08:25
Judecatoria Sectorului 1 ar putea anunta sentinta in dosarul Mita la PSD

Judecătoria Sectorului 1 ar putea da miercuri sentinţa în dosarul în care Ioan Niculae, Gheorghe Bunea Stancu, precum şi alţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie în legătură cu campania electorală a PSD din 2009, scrie Agerpres.

Judecătoria Sectorului 1 a amînat pînă acum de trei ori pronunţarea în acest dosar, pe 30 octombrie, pe 6 noiembrie şi pe 13 noiembrie.

Procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, pe 11 ianuarie 2012, pe preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi pe omul de afaceri Ioan Niculae în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană.

Bunea Stancu, care este şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD, este acuzat de folosirea influenţei autorităţii ce rezultă din funcţia de conducere într-un partid pentru a obţine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, acţionar principal al grupului Interagro SA, este acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnatură privată.

În acelasi dosar au fost deferiţi justiţiei Gheorghe Teodorescu, acţionar al SC Insomar SRL, şi Viorel Barac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals în inscrisuri sub semnatură private, anunţă hotnews.ro.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială desfăşurată la sfîrşitul anului 2009 pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.