News

Judecătorii au dat verdictul în cazul lui Sorin Oprescu. Ce pedeapsă a primit fostul primar al Capitalei

13.05.2019 | 18:28
Judecatorii au dat verdictul in cazul lui Sorin Oprescu Ce pedeapsa a primit fostul primar al Capitalei
Sorin Oprescu află azi decizia în dosarul de corupție care l-a lăsat fără primărie. Sursa foto: HEPTA.RO

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, așteaptă cu înfrigurare verdictul pe care instanța urmează să îl dea astăzi în dosarul său de corupție, cel din cauza căruia a fost debarcat de la primăria generală în toamna anului 2015. Domnul doctor este acuzat că a primit mită 25.000 de euro în locuința sa de la Ciolpani.

UPDATE: Magistrații au decis ca Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, să fie condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă.

Tribunalul București dă sentința în dosarul lui Sorin Oprescu

Tribunalul București permite azi ultimele pledoarii în dosarul de corupție al lui Sorin Oprescu. Procurorul DNA care s-a ocupat de caz a lăsat la latitudinea judecătorilor să aprecieze ce pedepse merită persoanele inculpate în acest caz. Fostul primar este acuzat de spălare de bani, luare de mită și constituirea unui grup infracțional organizat.

Spălarea de bani se referă la cursul mitei pe care primarul se presupune că a luat-o. Acesta ar fi dat banii mai departe unei persoane pe nume Maria Rus, sub pretextul stingerii unei datorii. Oprescu ar fi fost prins în flagrant într-o seară de septembrie, în anul 2015, Mita ar fi fost dată cu titlul ”Mogoșoaia”.

Oprescu a fost săltat în toamna anului 2015. Sursa foto: HEPTA.RO

Cum se apără Oprescu

Acuzațiile aduse de procurorii DNA lui Oprescu au legătură cu gestionarea bugetului Capitalei. Grupul infracțional despre care vorbesc procurorii s-ar fi constituit în anul 2013, iar unul dintre capii acestuia este fostul director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane.

Totodată, cei de la DNA au cerut și confiscarea a 1.262.000 de lei din averea lui Oprescu, sumă cu care acesta ar fi prejudiciat bugetul Bucureștiului. Procurorii mai precizează în acest dosar că banii au fost stinși la numita Maria Rus, cu care Apa Nova ar fi avut mai multe contracte, însă niciun act nu a fost semnat între Sorin Oprescu și Rus.

Sorin Oprescu se apără în fața judecătorilor susținând că este la finalul carierei și că, în cei 68 de ani de viață, în toate activitățile întreprinse nu a avut probleme cu legea. Oprescu a mai declarat că a administrat bugete deosebite și nimeni nu a găsit vreo neregulă la toate controalele făcute pe perioada mandatului său de primar, scrie româniatv.net.