Fotbal international

Julen Lopetegui a rememorat perioada ca jucător la Barcelona! “M-am simţit umilit” Video

27.10.2018 | 12:47
Julen Lopetegui a rememorat perioada ca jucator la Barcelona Mam simtit umilit Video

Julen Lopetegui a rememorat perioada în care a jucat pentru FC Barcelona. Actualul antrenor al lui Real Madrid a jucat pentru catalani în perioada 1994-1997, iar fanii catalani nu-şi aduc aminte cu plăcere despre prestaţiile fostului portar. Acelaşi lucru îl poate spune şi tehnicianul de 52 de ani, care nu a uitat cum s-au purtat conducătorii clubului de pe “Camp Nou” cu el.

După ce a participat alături de echipa naţională a Spaniei la Campionatul Mondial din 1994, Julen Lopetegui a fost transferat de Barcelona de la Logrones. “Nu mă sperie faptul că trebuie să-l fac uitat pe Zubizarreta”, declara Julen Lopetegui după ce a semnat cu formaţia antrenată pe atunci de Johan Cruyff.

Julen Lopetegui a rememorat perioada ca jucător la Barcelona. Debut nefast în tricoul catalanilor

Julen Lopetegui a debutat la Barcelona pe 30 august în returul Supercupei Europei, în meciul cu Real Zaragoza. În faţa a 70.000 de spectatori, portarul a avut o prestaţie de-a dreptul dezastruoasă pe “Camp Nou”. Catalanii au pierdut partida, scor 4-5, iar actualul antrenor al lui Real Madrid a gafat la toate reuşitele lui Real Zaragoza şi a fost eliminat în minutul 90, după ce a văzut două cartonaşe galbene în decurs de 60 de secunde. “Un portar comite asemenea erori o dată la cinci ani, mie mi s-a întâmplat chiar la debutul pentru Barcelona”, a rememorat Julen Lopetegui debutul în tricoul blaugrana.

După cinci luni, Julen Lopetegui a primit o nouă şansă în poarta Barcelonei, într-un meci cu Atletico Madrid din Cupa Regelui. După 13 minute, Jose Caminero a pătruns în careu, iar portarul catalanilor l-a faultat. Penalty şi cartonaş roşu pentru actualul antrenor al lui Real Madrid. Gafele i-au fost fatale lui Julen Lopetegui, care a mai jucat doar opt meciuri pentru catalani până în vara anului 1997, când a plecat la Rayo Vallecano “M-am simţit umilit, din punct de vedere sportiv, la Barcelona. A fost cea mai dificilă perioadă din cariera mea”, a susţinut antrenorul de 52 de ani.

Julen Lopetegui, jucător la Real Madrid pentru două sezoane

Înainte să ajungă la Barcelona, Julen Lopetegui a jucat la Real Madrid pentru doi ani, între 1989 şi 1991. După ce a evoluat timp de trei ani la echipa de tineret a formaţiei de pe “Santiago Bernabeu”, actualul antrenor al madrilenilor a bifat o singură prezenţă în tricoul blanco, împotriva lui Atletico Madrid, meci terminat la egalitate, scor 3-3.

https://www.youtube.com/watch?v=YdaYBFqgQIU