Fotbal intern

Julio Baptista rămâne la CFR Cluj. Anunțul oficial al clubului

05.09.2018 | 17:47
Julio Baptista ramane la CFR Cluj Anuntul oficial al clubului

După ce presa a speculat faptul că Julio Baptista ar putea pleca de la CFR Cluj, conducerea clubului din Gruia a dat publicității un comunicat oficial prin care dă asigurări că atacantul trecut și pe la Real Madrid va evolua în continuare în Liga 1 Betano.

Atacantul în vârstă de 36 de ani a evoluat până acum doar 20 de minute în tricoul campioanei României, care a ratat calificarea în grupele Europa League. FANATIK.RO a anunțat în exclusivitate că Baptista are anumite probleme de sănătate, care îl împiedică să joace la capacitate maximă. De altfel, până să vină la CFR Cluj, Baptista nu mai jucase într-o partidă oficială de peste un an, semnând cu gruparea ardeleană din postura de jucător liber de contract.

Julio Baptista rămâne la CFR Cluj

“Ca urmare a ultimelor articole apărute în presa din România, conform cărora Julio Baptista va pleca de la CFR Cluj, dorim să facem următoarele precizări: Julio Baptista este şi va fi în continuare jucătorul echipei noastre.

Fotbalistul brazilian se simte foarte bine la clubul nostru, s-a integrat perfect în familia CFR şi nu şi-a manifestat dorinţa de a părăsi echipa. Cu experienţa pe care a acumulat-o în fotbal, Baptista a devenit rapid un jucător important în angrenajul CFR-ului şi este un model pentru jucătorii mai tineri”, se arată pe site-ul grupării clujene.

“Chiar dacă a traversat o perioadă dificilă din punct de vedere sportiv după eliminarea din cupele europene, clubul nostru îşi continuă drumul în Liga 1, având acelaşi obiectiv, câştigarea campionatului. Ne pregătim pentru meciul de duminică cu FCSB şi suntem siguri că suporterii alb-vişinii ne vor fi din nou alături!”, se menţionează în comunicatul campioanei României.

CV impresionant pentru Julio Baptista

Pe parcursul carierei, Julio Baptista a evoluat la echipe precum FC Sao Paulo B, Sao Paulo, Sevilla FC, Real Madrid, Arsenal, AS Roma, Malaga CF şi Cruzeiro. În La Liga are 151 de prezenţe, 63 de goluri şi 8 pase decisive. Pentru Real Madrid a evoluat în 77 de partide şi a înscris pentru gruparea “blanco” 13 goluri. Brazilianul are şi 6 asisturi pentru galactici. Julio Baptista a fost coleg la gruparea din Primera Divison cu Ronaldo, Roberto Carlos, Iker Casillas, Raul, Zinedine Zidane, David Beckham, Marcelo şi Xabi Alonso.

Julio Cesar Pereira Baptista a câştigat campionatul cu Real Madrid în sezonul 2007 – 2008, dar şi Supercupa Spaniei în 2007 – 2008. Cu formaţia Cruzeiro Esporte Clube a luat titlul în 2014 şi 2015. Brazilianul care va ajunge sub comanda lui Antonio Conceicao la CFR Cluj a câştigat Copa America cu naţionala Braziliei în 2003 – 2004 şi 2006 – 2007, iar în 2005 şi 2009 a câştigat Cupa Conferderaţiilor.