Fotbal intern

Junior Morais, omul meciului în FCSB – Craiova! Cifre InStat extraordinare pentru brazilian

02.04.2019 | 09:11
Junior Morais a dat două pase de gol în jocul cu Universitatea Craiova

Brazilianul Junior Morais a fost de departe omul meciului în derby-ul FCSB – Craiova! Culmea, deși apărările celor două formații nu au prins cea mai bună zi, fundașul roș albaștrilor a ieșit în evidență. Morais a impresionat pe toată lumea și a pus umărul serios la victoria gazdelor. De altfel, brazilianul a fost lăudat la scenă deschisă și de fostul internațional, Ilie Dumitrescu.

Junior Morais, omul meciului în FCSB – Craiova!

Steaua a surprins pe benzi. Morais e jucătorul meciului. De departe cel mai bun jucător din această seară. La fel și Benzar și Man, au fost buni. Dar Morais a acoperit toată banda, declara Ilie Dumitrescu la puțin timp după finalul partidei câștigată de echipa lui Gigi Becali pe Național Arena. Și Mihai Stoica a apreciat prestația fundașului.

Remarcaţii mei sunt fundaşii laterali, Romario Benzar şi Junior Morais, care au făcut un meci senzaţional. Senzaţional! Cel puţin Junior chiar a fost piesă grea!,spunea și managerul roș albaștrilor după jocul cu Universitatea Craiova. De altfel, Junior Morais a pasat decisiv la primul, dar și la al treilea gol marcat de FCSB.

Junior Morais, omul meciului în FCSB - Craiova! Junior Morais in meciul de fotbal dintre FCSB si AFC Hermannstadt, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, luni 11 februarie 2019. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Junior Morais a fost omul meciului pentru FCSB contra Craiovei

Morais, cifre senzaționale

Mai mult de atât, Morais a dominat flancul stâng al echipei lui Mihai Teja. Cifrele InStat au confirmat evoluția perfectă a brazilianului. Conform indexului InStat, Junior Morais nu a avut rival. Fundașul stânga a terminat meciul cu 357 de puncte, la distanţă mare de următorii clasați, Dennis Man, 314 sau Bogdan Planic, 309. De la Craiova, doar Cicâldău a avut un index de peste 300, mai exact 319.

Pe lângă cele două pase decisive, brazilianul a bifat și 8 mingi recuperate, 3 dintre ele în jumătatea adversă. Morais a mai avut și două driblinguri reuşite din 4 încercate, o deposedare şi două dueluri aeriene câştigate.

  • 2017 este anul în care a semnat Junior Morais cu FCSB