Cele mai citite

Loţi Boloni, scandal în Belgia cu fostul elev de la Sporting: “Bunul Dumnezeu nu vrea să fie Sa Pinto”

În decurs de nici o săptămână antrenorul lui Răzvan Marin de la Standard Liege, portughezul Ricardo Sa Pinto, a devenit personajul cel mai conflictual din fotbalul belgian. Ultimul cu care s-a contrat este Laszlo Boloni, care i-a fost antrenor la Sporting Lisabona.
05.12.2017 | 12:32
Loţi Boloni, scandal în Belgia cu fostul elev de la Sporting:

Antrenorul internaţionalului român Răzvan Marin de la Standard Liege, portughezul Ricardo Sa Pinto, a reuşit să devină unul dintre cele mai detestate personaje din fotbalul belgian în decurs de nici o săptămână. Se pare că lusitanul iubeşte la maxim scandalurile şi pentru aceasta face orice posibil pentru a le declanşa, uneori chiar din nimic, aşa cum a fost cazul în weekend, când Standard a remizat acasă cu Antwerp, scor 1-1.

Echipa pregătită de Laszlo Boloni a avut şi mult noroc, pentru că Standard nu a putut marca în mintul 93 din penalty. Rezultatul egal l-a enervat peste măsură pe Sa Pinto, care a declarat după meci faptul că doar echipa lui a vrut să joace fotbal, în timp ce Antwerp nu a făcut nimic în acest sens. În opinia sa egalul a fost un rezultat nedrept şi care a premiat antijocul echipei lui Boloni.

Sa Pinto, circarul din Jupiler League

Boloni i-a fost antrenor lui Ricardo Sa Pinto în perioada 2001-2003, la Sporting Lisabona, reuşind să câştige în primul an titlu cu o echipă din care făcea parte şi internaţionalul român Marius Niculae. Loţi a dezvăluit faptul că şi atunci Sa Pinto avea acelaşi comportament, căuta scandalul din orice şi era foarte mulţumit când îl găsea. Se manifestă aidoma şi acum, ca antrenor.

“Nu vreau să fac glume aici şi voi fi un pic răutăcios. Preşedintele meu de la Sporting mi-a spus la finalul campionatului: Şi asta nu pentru că era un jucător rău, ci pentru că are un caracter conflictual. Ştiţi care e diferenţa dintre bunul Dumnezeu şi Sa Pinto? Bunul Dumnezeu nu vrea să fie Sa Pinto. Este un antrenor bun, dar caută mereu conflicte”.

Ricardo Sa Pinto s-a dat în spectacol şi la mijlocul săptămânii, când echipa sa s-a impus cu 1-0 la Bruxelles, în faţa lui Anderlecht, în Cupa Belgiei. Standard a tras în repetate rânduri de timp, iar apogeul l-a atins antrenorul, care a căzut ca secerat pe gazon, pretinzând că a fost lovit cu o cutie de bere, aruncată din tribune. Enervat la maxim de teatrul portughezului, omologul de la Anderlecht, clubul la care sunt legitimaţi şi românii Alex Chipciu şi Nicolae Stanciu, Hein Vanhaezebrouck a calificat atitudinea lui Sa Pinto drept un circ ieftin, cinema cu Charlie Chaplin.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri