Fotbal international

Heynckes face ordine la Bayern! Vezi aici setul de reguli impuse lui Muller şi compania

Noul antrenor de la Bayern Munchen, septuagenarul Jupp Heynckes, este decis să facă ordine în vestiarul bavarezilor. El a introdus un set de reguli, care ar putea genera nemulţumiri în rândul...
19.10.2017 | 18:58
Heynckes face ordine la Bayern Vezi aici setul de reguli impuse lui Muller si compania

Noul antrenor de la Bayern Munchen, septuagenarul Jupp Heynckes, este decis să facă ordine în vestiarul bavarezilor. El a introdus un set de reguli, care ar putea genera nemulţumiri în rândul vedetelor.

Jupp Heynckes este omul de care se leagă una dintre cele mai mari performanţe din istoria lui Bayern Munchen, tripla campionat-Cupa Germaniei-Liga Campionilor în vara lui 2013, a fost readus pe Allianz Arena de către şefii clubului bavarez, pentru a salva începutul de sezon dezastruos. Italianul Carlo Ancelotti nu mai avea nici un fel de autoritate în vestiar şi nu mai avea nici o idee cum să iasă din această criză.

Jupp Heynckes a fost practic adus tam-nesam, după ce n-a mai antrenat pe nimeni în ultimii ani, pentru că Rummenigge şi Hoeness, oamenii cheie din conducere, au mare încredere în capacitatea tehnicianului acum ân vârstă de 72 de ani, de a redresa corabia bavareză la timp, atât în campionat, cât şi în Liga Campionilor. Iar rezultatele echipei s-au îmbunătăţit deja vizibil, Bayern obţinând succese facile cu Freiburg şi Celtic Glasgow, fără a primi gol. Iar ca bonus, Thomas Muller, singurul bavarez de marcă din lot, uitat de Ancelotti pe bancă, a revenit şi cu destul de folos.

Jupp Heynckes are opt trofee cu bavarezii

Numai că Heynckes nu pare dispus în încercarea sa de a repune Bayern-un pe locul ei obişnuit, adică pe prima poziţie, să facă nici un rabat faţă de jucători şi i-a surprins pe aceştia când a venit să le impună o serie de reguli. Reguli care, în marea lor majoritate, nu existaseră în mandatul lui Carlo Ancelotti. Este posibil ca măcar prima dintre acestea să nu fie deloc pe placul vedetelor, dar Heynckes nu este omul care să ţină cont de ce spun aceştia.

Prima regulă este interzicerea telefoanelor mobile cât timp jucătorii sunt la pregătire, ceea ce nu se punea problema cu Ancelotti. Atunci se vprbea la mobil inclusiv în sala de mese sau de masaj. A doua este punctualitatea la antrenamente. Se introduc amenzi pentru cei care întârzie, ceea ce italianul nu făcea. Punctul trei prevede ca fiecare jucător să aibă curat în dreptul locului său din vestiar.

Antrenorul cere jucătorilor să fie politicoşi faţă de toată lumea, indiferent ce rol ocupă în club. Sunt interzise bisericuţele în vestiar, Heynckes cerând o unitate de monolit a grupului. În fine, dieta jucătorilor va fi controlată în permanenţă de către tehnician, care o va adopta în funcţie de şi de particularităţi. Heynckes este la al patrulea mandat la Bayern, cu care are câştigate opt trofee: Liga Campionilor, trei titluri şi trei Supercupe ale Germaniei şi Cupa Germaniei.