Simona Halep

Jurnaliştii francezi o văd favorită pe Simona Halep la Roland Garros! Cine ar putea să-i fie principalul adversar pentru o nouă finală

17.05.2019 | 16:44
Jurnalistii francezi o vad favorita pe Simona Halep la Roland Garros Cine ar putea sai fie principalul adversar pentru o noua finala

Jurnaliştii francezi o văd favorită pe Simona Halep la ediţia din acest an de la Roland Garros. Cu nouă zile înainte de startul celui de-al doilea turneu de Mare Şlem al anului, publicaţia Tennis Magazine a făcut o scurtă analiză a jucătoarelor de tenis care se vor lupta pentru marele trofeu pe zgura din capitala Franţei.

Jurnaliştii francezi o văd favorită pe Simona Halep la Roland Garros: “Regina scenariilor uluitoare”

Jurnaliştii francezi au votat înainte de Roland Garros şi o văd favorită pe Simona Halep să-şi apere trofeul câştigat în 2018. În ultimul număr al revistei Tennis Magazine, fostul număr 1 mondial a primit un punctaj foarte bun, 4,4, şi le-a devansat pe Petra Kvitova, Naomi Osaka, Angelique Kerber sau Serena Williams.

“Dacă Simona va fi 100% din punct de vedere fizic la Roland Garros, ea va fi câştigătoarea. Este cea mai bună jucătare de tenis din lume pe zgură în acest moment”, a scris jurnalistul Arthur Pralon. Jurnaliştii de la Tennis Magazine au găsit şi care sunt punctele forte ale Simonei Halep înainte de Roland Garros 2019. “Este dificil ca cineva să arate un asemenea spirit de luptă. Simona Halep este regina scenariilor uluitoare în meciurile maraton”, au completat francezii.

Jurnaliştii francezi o văd favorită pe Simona Halep la Roland Garros (sursă foto: Tennis Magazine)
Jurnaliştii francezi o văd favorită pe Simona Halep la Roland Garros (sursă foto: Tennis Magazine)

Petra Kvitova, principala rivală a Simonei Halep la Roland Garros 2019

Conform revistei Tennis Magazine, Petra Kvitova ar urma să fie principala rivala a Simonei Halep la Roland Garros 2019. Jucătoarea de tenis din Cehia a primit 3,7 puncte din partea francezilor, ocupând locul doi în topul preferinţelor.

“În lumea, uneori mecanizată, a turneelor WTA, Petra Kvitova şi loviturile ei de stânga se disting rapid”, a notat Christophe Thoreau. “Este o specialistă a punctelor din două lovituri. Şi-a îmbunătăţit în mod semnificativ jocul de picioare şi a devenit mai completă”, este plusul găsit de francezi în cazul Petrei Kvitova.

Cum sunt caracterizate celelalte favorite la câştigarea turneului Roland Garros 2019

  • Naomi Osaka – “Lovituri strălucitoare, atât la serviciu, cât şi din spatele terenului. Joacă un tenis neobosit”
  • Angelique Kerber – “Angelique este aproape robotizată. Are întotdeauna aceeaşi mecanică a loviturii”
  • Serena Williams – “Rămâne o singură mare întrebare: Va egala recordul deţinut de Margaret Court, câştigătoare a 24 de turnee de Mare Şlem?”
  • Kiki Bertens – “Un serviciu bun şi lovitrui grele. Jocul ei este foarte eficient pe zgură”

Dominic Thiem şi Rafael Nadal, marii favoriţi pe tabloul masculin

Rafael Nadal nu a avut un sezon prea bun pe zgură, suprafaţa lui preferată, spaniolul fiind eliminat în semifinale la Monte-Carlo, Barcelona şi Madrid. Cu toate acestea, tenismenul de 32 de ani este văzut drept principalul favorit să câştige trofeul la Roland Garros 2019, primind 4,7 puncte din partea jurnaliştilor de la Tennis Magazine, acesta având acelaşi punctaj cu Dominic Thiem. Cei doi sunt urmaţi de Novak Djokovic, Roger Federer, Fabio Fognini şi Stan Wawrinka.