News

Kabasele de la Voluntari e noul „bizon” din Liga 1. Galerie foto exclusivă cu ultima achiziție

27.09.2018 | 15:00
Nathan Kabasele, noul Bizon al Ligii 1, îi va face o concurență tare lui Harlem Gnohere, atacantul FCSB-ului și golgeterul ultimei ediții de campionat

Nathan Kabasele de la FC Voluntari este noul „Bizon” din Liga 1 Betano. Ioan Andone, managerul ilfovenilor, a oferit această caracterizare ultimei achiziții a echipei sale. L-a comparat pe atacantul belgian cu jucătorul celor de la FCSB, francezul Eddy Harlem Gnohere, „Bizonul” original al primei noastre divizii.

Am legitimat un atacant belgian, Kabasele. Avem mare încredere în el. E Bizonul doi. Seamănă mult cu Gnohere la fizic şi ca jucător. Se demarcă foarte bine, are viteză bună, forţă bună, avem nevoie de jucători de calitate, să înscrie goluri, a declarat Andone după aducerea vârfului în care-și pune mari speranțe. FANATIK.RO a fost la antrenamentul Voluntariului pentru a vedea cine este noul „bizon”. VEZI IMAGINI EXCLUSIVE ÎN GALERIA FOTO.

Kabasele de la Voluntari, noul „bizon” al Ligii 1. Are doar 24 de ani

Nathan Kabasele de la Voluntari este născut pe 14 ianuarie 1994 și este un fost internațional belgian de tineret. Joacă vârf împins, dar și extremă dreapta sau stânga, pentru că lovește mingea la fel de bine cu ambele picioare. La origini este congolez din Republica Democratică, dar de mic este în Belgia. Valoarea l-a adus la naționala de tineret a Belgiei, pentru care a marcat 4 goluri în 8 meciuri disputate.

Produs de școala de fotbal a lui Anderlecht, a fost antrenat și de Rednic

Kabasele, noul „Bizon”, este un produs al școlii de fotbal de la Anderlecht Bruxelles, unde a deprins abecedarul fotbalului începând cu vârsta de 14 ani. A jucat și pentru echipa mare a lui Anderlecht, dar nu prea și-a găsit locul fiind tânăr, astfel că a fost împrumutat în mai multe locuri. A jucat la Westerlo, la echipa Primavera a lui Torino, la Graafschap, la Mouscron.

La Excelsior Mouscron, în returul sezonului 2016/2017, l-a antrenat Mircea Rednic, pe care atacantul l-a ajutat să scape miraculos de la retrogradare. De fapt, înainte de a-l aduce la Voluntari, Ioan Andone a discutat și cu fostul său coleg, care i-a recomandat „Fălcosului” să-l transfere cât mai repede la Voluntari. „Este un atacant foarte, foarte bun. Exact ce îți trebuie. Îți va da goluri multe”, i-a transmis Rednic lui Andone conform informațiilor FANATIK.RO.

Kabasele, noul „Bizon”, a jucat 8 minute în Liga Campionilor

Atacantul belgian transferat de FC Voluntari a jucat într-adevăr la mai multe echipe, pentru că nu și-a găsit locul la Anderlecht, dar rămâne cu o amintire foarte plăcută de la clubul-mamă. Nathan Kabasele a jucat 8 minute pentru Anderlecht într-un meci de Liga Campionilor.

Spre deosebire de Kabasele, noul bizon din Liga 1, stelistul Harlem Gnohere nu are niciun meci în grupele Ligii Campionilor
Spre deosebire de Kabasele, noul bizon din Liga 1, stelistul Harlem Gnohere nu are niciun meci în grupele Ligii Campionilor

Se întâmpla pe 1 octombrie 2014, când a intrat în minutul 82 în locul lui Aleksandr Mitrovic, în Anderlecht – Borussia Dortmund 0-3. În acel sezon, Kabasele a fost rezervă neutilizată în toate celelalte 5 meciuri ale lui Anderlecht din grupa D a Ligii, din care mai făceau parte Arsenal Londra și Galatasaray Istanbul.

Tot apropo de meciurile europene ale lui Kabasele, ultima sa apariție este în preliminariile Ligii, ediția 2016/2017, când a evoluat pentru Anderlecht în eșecul de acasă cu FK Rostov, 0-2 pe 3 august 2016.

Și-a redus pretențiile pentru că nu și-a găsit echipă. Cât câștigă la Voluntari

Nathan Kabasele a fost adus liber de contract de către FC Voluntari. El a aparținut ultima oară de turcii de la Gaziantep, a doua echipă a orașului, unde fusese vândut de Anderlecht pentru doar 100.000 de euro în vara lui 2017. Nu s-a acomodat deloc în liga a doua din Turcia, motiv pentru care în returul sezonului trecut a fost împrumutat în Belgia, la St. Gilloise.

În Turcia 2 au fost și probleme financiare, dar există și regula limitării numărului de străini, astfel că pe 5 iulie Kabasele s-a despărțit definitiv de Gaziantep. Voluntariul l-a contactat imediat pe agentul lui Kabasele, dar pretențiile inițiale ale acestuia, peste 10.000 de euro pe lună, au închis momentan orice contact.

După ce timp de două luni și jumătate nu a reușit să-și găsească echipă, Kabasele s-a întors la oferta celor de la Voluntari, dându-și un nou restart de la 5.000 de euro pe lună, salariul maxim oferit de ilfoveni.

Primul „bizon” a reacționat imediat pe Instagram

Declarația lui Ioan Andone, despre „noul Bizon” din Liga 1, a atras imediat reacția stelistului Harlem Gnohere. Acesta a postat pe Instagram un text scurt însoțit de un hohot de râs. „Există un singur Bizon”, a scris Gnohere.

Harlem Gnohere a postat imediat după ce s-a făcut anunțul apariției celui de-al doilea Bizon în fotbalul românesc
Harlem Gnohere a postat imediat după ce s-a făcut anunțul apariției celui de-al doilea Bizon în fotbalul românesc

Nathan Kabasele trage tare pentru a se pune la punct cu pregătirea, dar este ok din punct de vedere fizic. Staff-ul lui Dinu Todoran a fost asigurat de medici că fotbalistul nu are kilograme în plus, prezintă o masă musculară foarte bine dezvoltată, dar are nevoie de ritm. Motiv pentru care Todoran se pregătește să facă și unele amicale în perioada de pauză pentru echipa națională ca să-i dea minute noului Bizon al fotbalului românesc.

14 meciuri și 2 goluri are Kabasele pentru Gaziantepspor, 2 dintre partide fiind în Cupa Turciei, celelalte în campionat

500.000 de euro este cota actuală a lui Kabasele, cea mai mare fiind de 1.000.000 de euro, pe 5 octombrie 2014, la 20 de ani, la 4 zile de la debutul în grupele Ligii Campionilor cu Anderlecht

25 februarie 2018 este data ultimului meci oficial al lui Kabasele, în tricoul lui St. Gilloise, 1-1 la Tubize. La belgieni are 5 meciuri și un gol

Tags: