Fotbal international

Kaka s-a retras din fotbal! Carieră fabuloasă pentru ultimul “Balon de Aur” înainte de Messi şi Ronaldo

Ricardo Kaka, ultimul câştigător al Balonului de Aur înainte ca Messi şi Ronaldo să pună stăpânire pe acest trofeu, a decis să se retragă din fotbal la 35 de ani. Cifrele fabuloase ale unei cariere de vis.
18.12.2017 | 10:54
Kaka sa retras din fotbal Cariera fabuloasa pentru ultimul Balon de Aur inainte de Messi si Ronaldo

Brazilianul, fost la AC Milan şi Real Madrid în cei mai buni ani ai carierei, a decis să renunţe la fotbal după ce a evoluat în ultimele sezoane în S.U.A. pentru Orlando City. Kaka a câştigat Balonul de Aur în 2007, iar zece ani mai târziu se poate lăuda ca fiind ultimul jucător înainte ca Leo Messi şi Cristiano Ronaldo să pună mână pe trofeu ani la rând.

“Foarte conştient, am ajuns la concluzia că este timpul să-mi termin cariera ca jucător profesionist”, a spus Kaka într-un interviu acordat televiziunii Globo. Fostul mare mijlocaş a ales astfel să pună capăt unei cariere în care a reuşit să câştige cele mai importante trei trofee din cariera unui fotbalist.

Kaka, ultimul pe lista selectă a jucătorilor retraşi în 2017

Fostul jucător al celor de la AC Milan face parte dintr-o listă selectă a jucătorilor care au ales să evolueze pentru ultima dată în 2017. Kaka se alătură astfel lui Didier Drogba, Andrea Pirlo, Frank Lampard, Francesco Totti sau Philipp Lahm, pe lista fotbaliştilor retraşi din activitate în acest an.

Sud-americanul a fost de altfel legitimat în ultimul an în MLS, acolo unde au decis să evolueze pentru ultima dată în cariera lor şi Didier Drogba, Andrea Pirlo sau Frank Lampard. Mirajul fotbalului de peste Ocean se pare că a reuşit să îl atragă şi pe Kaka, cel care a bifat 78 de jocuri pentru cei de la Orlando.

Brazilianul a uimit prin devotamentul şi credinţa faţă de Isus

Mulţi dintre fanii fotbalului îşi vor aduce aminte de Kaka ca jucătorul care purta mereu un maieu cu mesajul: ”I Belong to Jesus”, însă nimic nu este întâmplător în acest lucru. Brazilianul s-a născut şi a crescut într-o familie de creştini, iar acest lucru se pare că a fost decisiv în viitoarea lui carieră.

Fostul decar al naţionalei Selecao a suferit la 18 ani o ruptură a coloanei într-un accident la pişcină, iar medicii care l-au consultat au afirmat iniţial că are nevoie de un miracol pentru a putea să mai meargă.  Kaka a sperat însă în continuare la visul său şi cu ajutorul lui Dumnezeu a devenit cel mai bun jucător din lume. De altfel, fostul milanez şi-a dat jos tricoul în 2007, la finala câştigată cu 2-1 împotriva lui Liverpool în Champions League, iar sub tricoul “rossonerilor” se ascundea din nou celebrul ”I Belong to Jesus”.

Kaka, performanţă pe care doar şapte jucători au reuşit-o! 

Brazilianul a câştigat în cariera sa Campionatul Mondial, Liga Campionilor şi Balonul de Aur, ceea ce l-a plasat într-o galerie selectă din care mai fac parte doar Bobby Charlton, Gerd Muller, Franz Beckenbauer, Paolo Rossi, Zinedine Zidane, Rivaldo şi Ronaldinho.

Kaka a devenit doar al treilea jucător care a câştigat Balonul de Aur şi a evoluat în MLS. Mijlocaşul s-a alăturat bulgarului Hristo Stoichkov şi a neamţului Lothar Matthaus.

Şi-a început aventura în Europa în 2003

După ce a făcut parte din lotul Braziliei la Campionatul Mondial din 2002, Kaka avea să ajungă la AC Milan în 2013 de la Sao Paolo, în schimbul a doar 8,25 de milioane de euro. Brazilianul a reuşit să câştige Liga Campionilor cu formaţia de pe San Siro şi încele din urmă a ajuns la Real Madrid în schimbul a 65 de milioane de euro,  dar nu a reuşit să se ridice la nivelul pretenţiilor din Primera Division şi s-a întors din nou la Milan în 2013, însă pentru doar o scurtă perioadă.

29 de goluri a marcat pentru echipa naţională

92 de prezenţe a bifat pentru Brazilia

654 de meciuri oficiale 

237 de goluri