Sporturi

Karolina Pliskova nu va mai fi antrenată de Conchita Martinez. Schimbări majore în tenisul feminin

07.11.2019 | 13:10
Karolina Pliskova nu va mai fi antrenata de Conchita Martinez Schimbari majore in tenisul feminin
ADVERTISEMENT

Karolina Pliskova şi antrenoarea Conchita Martinez au încheiat colaborarea de la vârful tenisului feminin, în două anunţuri făcute de cele două părţi pe reţelele de socializare. Cehoaica a terminat 2019 pe locul 2 WTA, în spatele lui Ashleigh Barty. 

Karolina Pliskova nu va mai fi antrenată de Conchita Martinez

Cele două au început colaborarea încă din februarie, iar Conchita Martinez a devenit antrenor full-time în mai. Alături de antrenoare, Pliskova a avut un an excelent, totul culminând cu semifinala de la Turneul Campioanelor. Cehoaica a învins-o pe Halep în meciul decisiv pentru calificarea în semifinale la Turneul Campioanelor, într-o partidă electrizantă. A doua jucătoare a lumii a câştigat 4 turnee în 2019, la Brisbane, Roma, Eastbourne şi Zhengzhou şi a mai reuşit o finală la Miami.

ADVERTISEMENT

“Am decis să nu mai lucrez cu Conchita. A fost o decizie dificilă, mai ales după un sezon excelent. Mulţumesc pentru acest an şi îţi urez tot binele din lume. Viaţa este o continuă schimbare”, a scris Pliskova pe twitter. Şi mesajul fostei mare jucătoare a confirmat decizia luată de Karolina: “Am decis să ne despărţim pentru sezonul viitor. A fost un an incredibil, plin de momente minunate şi multe emoţii. Îi urez mult succes în viitor”.

Naomi Osaka este antrenată de tatăl ei

Şi Naomi Osaka s-a despărţit de antrenorul Jermaine Jenkins cu scurt timp înainte de Turneul Campioanelor. Japoneza renunţase şi la Sascha Bajin imediat după ce a câştigat Australian Open, dar colaborarea cu Jenkins nu a mai fost una de succes. Chiar dacă a rămas în top 5 WTA, Osaka a avut un an plin de suişuri şi coborâşuri, la fel ca Simona Halep, cea care a reînceput colaborarea cu Darren Cahill. În sezonul viitor, Osaka va fi antrenată de tatăl său, la fel cum s-a întâmplat şi în acest final de sezon.

ADVERTISEMENT

Naomi Osaka a încheiat 2019 pe locul 3 WTA, ajutată foarte mult de începutul de an alături de Bajin. După, japoneza s-a mai impus doar la Osaka şi Beijing, iar în competiţiile importante nu a trecut vreodată de sferturi.