Fotbal international

Keşeru are o nouă ofertă! Ar putea fi antrenat de un român

Transferul lui Claudiu Keşeru la Kayserispor a picat, chiar dacă atacantul era dorit de Marius Şumudică. Keşeru ar putea fi însă antrenat de un alt român.
16.01.2018 | 14:04
Keseru are o noua oferta Ar putea fi antrenat de un roman

Ajuns la 31 de ani, Claudiu Keşeru a intrat în ultimele şase luni ale înţelegerii cu Ludogoreţ Razgrad şi are şansa unui contract avantajos din punct de vedere financiar. El a fost mai întâi dorit de Marius Şumudică la Kayserispor, dar sosirea lui Keşeru în Turcia nu s-a materializat. Drept urmare, pe fir a intrat o altă echipă condusă de un antrenor român. E vorba de PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu. Cel puţin aşa susţin jurnaliştii din Grecia, care susţin că PAOK este capabilă să suporte salariul de 800.000 de euro pe care Keşeru îl are în Bulgaria.

Răzvan Lucescu este pe val la eleni, după ce a câştigat cinci partide consecutive şi nu a mai pierdut niciun meci de şapte etape. PAOK se află în acest moment pe locul 2 în prima ligă a Greciei, la un singur punct distanţă de cei de la Olympiakos Pireu. Titular în atacul lui PAOK în acest moment este sârbul Aleksandar Prijovic, care a adunat 8 goluri în actuala stagiune. Varianta de rezervă pentru Prijovic este un jucător tânăr grec de numai 21 de ani, Efthymios Koulouris, care are 2 goluri în 10 partide.

Keşeru, minute mai puţine, cifre la fel de bune

Cu toate acestea sursele citate susţin că internaţionalul român este dorit de Lucescu pentru că antenorul român ar vrea ”un atacant care să aibă o viteză mai bună decât Prijovic”. Chiar dacă uneori a ratat primul 11 al bulgarilor, în special în Europa League unde nu a fost niciodată titular, Keşeru a avut prestaţii excelente şi în acest sezon. Atacantul naţionalei a strâns 28 de apariţii în toate competiţiile pentru Ludogoreţ, în care a marcat 12 goluri şi a oferit colegilor săi nu mai puţin de 9 pase decisive.

După ce a debutat în fotbalul mare la FC Bihor, Claudiu Keşeru a fost transferat la numai 17 ani de Nantes. El a petrecut nu mai puţin de 9 ani în primele două ligi din Franţa, timp în care a mai jucat pentru Angers, Bastia, Libourne şi Tours. Claudiu a ajuns în iarna lui 2014 la Steaua, unde a jucat timp de un an. A devenit campion al României în vara lui 2014, apoi a jucat în turul sezonului 2014/2015, în care a reuşit şi un meci de senzaţie, când a înscris 6 goluri contra celor de la Pandurii. El a fost apoi vândut la Al Gharafa, unde a evoluat numai 6 luni, după care a fost transferat de campioana Bulgariei, Ludogoreţ Razgrad. Cu bulgarii Keşeru a semnat un contract pe 3 ani, iar din vara lui 2015 până în prezent a marcat 57 de goluri în 101 de partide. 

4 milioane de euro este valoarea lui Claudiu Keşeru, potrivit transfermarkt.de