Fotbal intern

Atac la Keşeru: “Sînt sceptic. Nu e de Liga Campionilor”

UPDATE 10 ianuarie, ora 11.54. Transferul lui Claudiu Keşeru la Steaua este considerat o mare "bombă", dar există şi voci sceptice, care susţin că steliştii nu trebuie să-şi facă iluzii, ca...
Atac la Keseru Sint sceptic Nu e de Liga Campionilor

UPDATE 10 ianuarie, ora 11.54. Transferul lui Claudiu Keşeru la Steaua este considerat o mare “bombă”, dar există şi voci sceptice, care susţin că steliştii nu trebuie să-şi facă iluzii, ca să n-aibă deziluzii. “Sînt sceptic în ceea ce priveşte venirea lui Keşeru, şi spun asta pentru că el nu prea a jucat, toată lumea îl ştie de cînd era tînăr, junior, dar sper să facă faţă la Steaua. De Liga Campionilor nu este, asta e clar, poate de Europa League. Au văzut şi ei că e cu totul altceva. Pe Keşeru îl văd pe banda stîngă, în locul lui Tănase, dar e greu să intre acolo. În orice caz, vîrf împins nu cred că poate juca”, a spus Liţă Dumitru pentru FANATIK.

«www.fanatik.ro995013_793878947294800_386352618_n1526556_793878997294795_860602479_n

INTERVIUL ACORDAT PE WWW:STEAUAFC.COM:

“Cînd Steaua a venit cu ceva concret, m-am «înmuiat»”

Ce te-a determinat să vii?

Încă din vară îmi încolţise ideea de a veni, dar am fost nevoit să refuz atunci fiindcă apucasem să bat palma cu cei de la Bastia. În momentul în care am fost sunat din nou, am considerat că este un semn şi a fost ceva normal să dau curs ofertei. Cînd nu ai oferta concretă, poţi spune că te mai gîndeşti, dar cînd Steaua a venit cu ceva concret, m-am “înmuiat” şi am decis, fără să mai stau pe gînduri, să semnez.

Ce aşteptări ai de la următoarea perioadă?

Îmi doresc foarte mult să aduc un plus echipei, pentru a ajuta Steaua sa cîştige cît mai multe trofee. Sper să mă adaptez cît mai repede în lot şi să pot să mă exprim cît mai repede la potenţial maxim.

Lupta pentru trofee a contat mult?

Îmi doream să joc pentru o echipă care se bate cu şanse reale la cîştigarea campionatului şi a Cupei. Steaua se luptă mereu cu şanse reale la cîştigarea tuturor competiţiilor interne. În plus, de vreo doi-trei ani mă gîndesc la ideea de a juca într-o cupă europeană, în special în UEFA Champions League.

La ce să se aştepte suporterii şi colegii de la tine?

Vor vedea determinare în orice moment, o dorinţă extraordinară de a fi util echipei şi de a înscrie. Sper să am ocazia să fiu decisiv de multe ori, atît cu goluri, cît şi cu pase de gol.

Ai fost lăudat şi există aşteptari mari de la tine…

Mă flatează aceste cuvinte şi sper să răspund pe măsura acestor aşteptări. Le mulţumesc celor din conducerea clubului şi antrenorului pentru insistenţa de a mă transfera, atît din vară, cît şi de acum. Am simţit că sînt dorit foarte mult, iar asta a cîntărit enorm în luarea deciziei de a veni la Steaua. În plus, cunosc mai mulţi dintre jucători de la lotul naţional şi asta mă va ajuta să mă integrez mai repede în echipă.

2.FOTBAL:ANTRENAMENT FC STEAUA BUCURESTI (9.01.2014)2.FOTBAL:ANTRENAMENT FC STEAUA BUCURESTI (9.01.2014)2.FOTBAL:ANTRENAMENT FC STEAUA BUCURESTI (9.01.2014)2.FOTBAL:ANTRENAMENT FC STEAUA BUCURESTI (9.01.2014)

Foto: www.rpressport.ro

UPDATE 16.38: “Am vrut să vin încă din vară”, a declarat Claudiu Keşeru, pe site-ul oficial al clubului.

UPDATE 16.00: Claudiu Keşeru a participat la primul antrenament. El a purtat echipamentul cu numărul 28 şi a fost singurul care s-a pregătit în pantaloni scurţi.

UPDATE 14:40: Acum, noul jucător al campioanei merge spre Ghencea, unde se prezintă la reunirea echipei, programată pentru ora 15.

UPDATE 14.00: Keşeru a semnat contractul cu Steaua.  “Da, a adevărat. Am ajuns la un acord cu Steaua şi jucătorul a semnat noul angajament. Are unul dintre cele mai mari contracte din Liga 1”, ne-a dezvăluit Jeremy Bouhy, impresarul fotbalistului. Sursele FANATIK dezvăluie că noua achiziţie va avea un contract lunar de 40.000 de euro (480.000 de euro pe an!!!), dar nu a încasat nici un ban la semnătură!

UPDATE 11.28: Tratativele pentru transferul lui Claudiu Keşeru s-au blocat la comisionul cerut de impresarul Jeremy Bouhy. Acesta solicită 100.000 de euro, sumă pe care oficialii stelişti nu sînt de acord s-o plătească.

1.FOTBAL:VIZITA MEDICALA STEAUA BUCURESTI (9.01.2014) 1.FOTBAL:VIZITA MEDICALA STEAUA BUCURESTI (9.01.2014)1.FOTBAL:VIZITA MEDICALA STEAUA BUCURESTI (9.01.2014)  

UPDATE 9 ianuarie 11.18: Conform unor apropiaţi ai grupării din Ghencea, antrenorul Laurenţiu Reghecampf s-a decis să se implice în urgentarea  transferului lui Keşeru. Deşi este în cîrje, Reghecampf se duce la stadionul din Ghencea, ca să ia parte la o nouă rundă de negocieri cu jucătorul care a evoluat ultima oară la Bastia.

UPDATE 9 ianuarie. 8.30: Claudiu Keşeru a luat astăzi dimineaţă, la prima oră, contact cu jucătorii Stelei, la vizita medicală. Orădeanul a trecut din nou prin “filtrul” doctorilor, deşi a efectuat şi ieri un control medical riguros. Conform gsp.ro, Keşeru a oferit o declaraţie care lasă loc de interpretări: “Nu am semnat încă înţelegerea cu Steaua. Să vedem ce facem astăzi”.

UPDATE 21.40 Keşeru e ca şi venit la Steaua. “Are cuvînt şi semnează. Încă nu s-a perfectat transferul lui Keşeru. Sunt nişte probleme confidenţiale, dar care în niciun caz nu sunt legate de o eventuală ezitare a jucătorului”, a garantat Meme Stoica. El a anunţat că la Bastia jucătorul nu era în apele lui. “Sînt sigur că va veni la Steaua. A vrut din vară să vină la noi.  Eu ştiu că a suferit acolo, la Bastia. Şi nu am încetat să discutăm nici în timpul campionatului. Îi spuneam că sîntem interesaţi de el, i-am dat mesaje şi acum în toamnă. Ne-am consultat mult în privinţa transferului! Am vorbit mereu cu Gigi, cu Reghe. Ni l-am dorit foarte mult aici. Şi încă ceva. L-am vrut şi acum 10 ani, în 2003. E prima oară cînd iau un jucător după 10 ani”, a spus Mihai Stoica la Digisport.

UPDATE 18.00: Claudiu Keşeru a terminat vizita medicală şi urmează să semneze contractul cu Steaua, care se va întinde pe o durată de două sezoane şi jumătate.

UPDATE 16.10: “Jucătorul face vizita medicală în acest moment, dar actele nu s-au semnat. Încă nu reuşim să ne înţelegem asupra salariului”, ne-a mai dezvăluit Jeremy Bouhy, impresarul lui Claudiu Keşeru. Aşa cum FANATIK v-a anunţat, în exclusivitate, Keşeru vrea un salariu anual de 400.000 de euro, în timp ce Steaua îi oferă 250.000 de euro şi restul sub formă de primă de instalare.

UPDATE 9 ianuarie 12.30: Negocierile dintre Steaua şi Keşeru continuă să întîmpine probleme, deşi transferul atacantului de 27 de ani la gruparea din Ghencea a fost confirmat de oficialii “roş-albaştrilor”. Conform lui Jeremy Bouhy, impresarul jucătorului, încă există probleme între jucător şi formaţia din Ghencea, motivul fiind salariul jucătorului. “Sîntem în Bucureşti şi discutăm transferul. Steaua şi Bastia au ajuns la un acord, dar deocamdată nu s-a ajuns la un acord între Claudiu şi Steaua privind salariul său. Momentan nu s-a luat nici o decizie!”, a declarat Jeremy Bouhy pentru FANATIK.

UPDATE 23.33 Steaua a ajuns la un acord cu Keşeru, dar mai sînt mici detalii de pus la punct.  Cel mai probabil, jucătorul va semna miercuri contractul cu gruparea din Ghencea. Tratativele cu atacantul au fost conduse de Mihai Stoica. Surse din cadrul clubului au dezvăluit pentru Fanatik termenii înţelegerii. Jucătorul va avea în Ghencea un salariu de 250.000 de euro, urmînd să încaseze şi alţi bani la semnătură. Keşeru a solicitat iniţial un salariu de 400.000 de euro, bani pe care clubul din Ghencea nu poate să-i suporte. “Încă nu s-a semnat nimic, mîine este ziua decisivă”, a dezvăluit impresarul jucătorului, Jeremy Bouhy, pentru Fanatik. Tot mîine, Keşeru va efectua şi vizita medicală.

UPDATE 22.30: Jucătorul mai trebuie să-şi rezilieze contractul cu Bastia.  Anunţul a fost făcut de Mihai Stoica la DigiSport. “Noi am discutat cu agentul lui, care are acceptul celor de la Bastia. Aşteptăm ca el să-şi rezilieze contractul. Dacă îşi reziliază contractul, atunci semnează cu Steaua. Sper să se rezolve cît mai repede. Dacă nu pleacă cu noi în Spania, deja e o problemă! Cu achiziţia lui şi a lui Tîrnovan, ne-am stabilit ţintele. Nu mai luăm pe nimeni”, a spus Mihai Stoica la DigiSport.

Mihai Stoica a adăugat că Luchin şi Sănmărtean nu mai vin la Steaua. “Am discutat cu Gigi şi a spus că nu-l mai luăm pe Sănmărtean. Probabil mai discutăm din vară. Situaţia lui cu Vaslui ne împiedică să-l achiziţionăm. Niciodată nu vine Luchin la Steaua”, a încheiat Mihai Stoica.

UPDATE 7 ianuarie. 19.00 Keşeru se află la Bucureşti, iar în acest moment negociază contractul cu Steaua.

UPDATE 7 ianuarie 11:30: “Mîine se ia o decizie în legătură cu transferul la Steaua, dacă se va realiza sau nu”, a declarat Jeremy Bouhy, agentul lui Keseru, pentru sport.ro.

UPDATE 6 ianurarie 19:22: Antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, a declarat că transferul lui Claudiu Keşeru în Ghencea este, din punctul său de vedere, perfectat.

“Nu mi se pare normal ca patronul Astrei să se ia de gît cu Deaconu şi Mircea Sandu. Va fi un retur foarte greu. Sînt patru, cinci echipe care se vor bate la titlu. Eu spun că transferul lui Keşeru este rezolvat. A fost o discuţie pentru Luchin. Miriuţă este un antrenor foarte bun, care îşi doreşte să facă treabă. Cristea a avut o perioadă bună, însă nu a avut constanţa. Pentru mine este un jucător de mare valoare, eu nu am avut nici o problemă cu el”, a spus Reghecampf la Digisport.

UPDATE 5 ianuarie 15.45: Florin Tene, antrenorul cu portarii de la Steaua, anunţă ca sigur transferul lui Keşeru. “Mă bucur că l-am transferat pe Keşeru. Am lucrat mult timp cu el la lotul de tineret şi ştiu ce poate. Va fi un real cîştig pentru Steaua”, a spus Tene la Digi Sport.

UPDATE 5 ianuarie 13:56 / FANATIK a aflat motivul pentru care negocierile dintre Steaua şi Keşeru sînt impas! După ce impresarul fotbalistului de 27 de ani a dezvăluit că tratativele între cele două părţi sînt sistate, sursele din cadrul clubului stelist au dezvăluit că motivul pentru care actele nu s-au semnat este reprezentat de diferenţa dintre salariul oferit de Gigi Becali şi cel dorit de atacantul lui Bastia. “Claudiu Keşeru doreşte 400.000 de euro anual, fără prime de obiectiv şi bonusuri, în timp ce Gigi i-a oferit 250.000 de euro, la care se adaugă prime şi bonusuri. Acest lucru l-a nemulţumit pe Keşeru, care în condiţiile astea ar rămîne la Bastia sau ar merge în Rusia, unde poate avea salariul dorit, dar ar avea mai puţine şanse de a se impune”, au dezvăluit apropiaţi ai celor două părţi implicate în ceea ce ar putea fi transferul iernii în Ghencea.

UPDATE 19.00: Laurenţiu Reghecampf este foarte sigur că transferul lui Keşeru se va rezolva. “Aveţi încredere! Keşeru va marca la Steaua multe goluri, aşa cum au făcut şi ceilalţi atacanţi pe care i-am adus!!! Este jucătorul dorit de noi!”, a scris antrenorul Stelei pe Facebook.

UPDATE 4 ianurie 16:28 / Impresarul lui Claudiu Keşeru, Jeremy Bouhy, a dezvăluit pentru FANATIK că negocierile dintre fotbalistul lui Bastia şi clubul din Ghencea sînt în impas şi nu s-a pus problema ca părţile implicate să ajungă la o înţelegere, aşa cum s-a lăudat Mihai Stoica. “Situaţia lui Claudiu este încă incertă! Noi am negociat cu Steaua, dar el mai este dorit de formaţii din Rusia şi Franţa. Este luată în calcul şi varianta de a rămîne la Bastia, dar momentan este prematur să spun ceva sigur. Săptămîna viitoare se vor finaliza negocierile cu viitoarea echipă, indiferent care o să fie destinaţia jucătorului”, a declarat impresarul fotbalistului pentru FANATIK.

UPDATE 4 ianuarie: 12.07: “Vom discuta despre Keşeru după ce va deveni jucătorul Stelei, deocamdată există doar o înţelegere cu agentul său. Nu vom mai conta pe Costea şi Nikolici, i-am anunţat înainte de a se încheia prima parte a sezonului”, a declarat Mihai Stoica, managerul general al “roş-albaştrilor”, pentru digisport.ro.

Cei de la site-ul lensois.com au scris în cursul zilei de vineri că oficialii cluburilor Bastia şi Lens au vorbit pentru transferul românului, însă sînt şanse foarte mici să se finalizeze. “Românul în vîrstă de 27 de ani este în negocieri foarte avansate cu Steaua Bucureşti”, au scris francezii. 

UPDATE 11.00: Mihai Stoica, managerul general al Stelei, a postat pe Facebook un mesaj în care spune că este o problemă de ore pînă la rezolvarea unui transfer important. Deşi n-a pomenit numele lui Keşeru, este clar că despre jucătorul celor de la Bastia este vorba. Aşa cum FANATIK v-a anunţat, în exclusivitate, încă de aseară, s-a bătut palma cu jucătorul şi nu mai rămîne decît ca şefii celor două cluburi să se înţeleagă asupra sumei de transfer.

memekeseru

UPDATE 21.50: “S-a bătut palma cu Keşeru. Mai rămîne în discuţie doar suma care se va plăti celor de la Bastia”, a dezvăluit, pentru FANATIK, un apropiat al “roş-albaştrilor”!

UPDATE 20.30: Conform digisport.ro, Steaua a ajuns la un acord cu Claudiu Keşeru, atacantul urmînd să primească un salariu anual de 400.000 de euro şi bonusuri de performanţă. “Roş-albaştrii” le-ar fi oferit corsicanilor, conform aceleiaşi surse, suma de 1.000.000 de euro pentru internaţionalul român.

UPDATE 17.15: Steaua are concurenţă serioasă pe pista Keşeru. Atacantul mai are alte patru oferte şi pune o condiţie pentru a semna cu unul dintre cluburile interesate de el. “Claudiu nu agreează un împrumut, aceasta este condiţia lui în tratativele pe care le purtăm. De el sînt interesate Steaua, două echipe din Rusia şi două din Franţa. Săptămîna viitoare, cel tîrziu se va lua o decizie. Steaua este una dintre opţiunile cele mai interesante”, a afirmat Jeremy Bouhy, impresarul fotbalistului, pentru digisport.ro. 

Venirea lui Djibril Cisse la Bastia pare să-i netezească drumul lui Claudiu Keşeru spre Steaua. Cel puţin asta reiese dintr-un comunicat apărut pe site-ul oficial al clubului corsican. „Claudiu Keşeru nu a făcut deplasarea, obţinînd în această după-amiază autorizaţia şefilor să rămînă la Bastia cu scopul de a finaliza negocierile cu Steaua Bucureşti, în vederea unei eventuale plecări”, scrie site-ul Bastiei.

Are doar două meciuri în Liga 1!

Transferul lui Claudiu Keşeru ar reprezenta a doua lovitură iernii în Liga 1, după transferul lui Mutu la Petrolul, orădeanul fiind unul dintre cei mai bine cotaţi atacanţi români în momentul de faţă. Anunţul făcut de site-ul lui Bastia vine la două zile după ce vîrful român a discutat cu FANATIK despre posibilitatea de a îmbrăca tricoul Stelei din retur (VEZI AICI). Dacă mutarea în Ghencea se concretizează, Keşeru revine în fotbalul românesc după o pauză de 11 ani, acesta evoluînd în România doar la Bihor şi bifînd numai două meciuri în Liga 1, la 17 ani fiind cumpărat de Nantes.

Cum poate arăta Steaua în 2014!

Dorinţele oficialilor din Ghencea stîrnesc încrederea suporterilor Stelei că echipa din acest an poate avea performanţe şi în Champions League, nu doar în campionat. Venirea lui Keşeru ar fi transferul-cheie dintr-o listă de vis din care mai fac parte Ianis Zicu, Haubert Guilherme, Lucian Sănmărtean şi Emanuel Perrone. Singura dilemă în realizarea transferurilor a celor enumeraţi o reprezintă salariul cerut de aceştia, toţi fiind jucători cu pretenţii salariale ridicate. La capitolul plecări, Reghecampf şi Mihai Stoica deja au anunţat că jucătorii care au jucat mai puţin (Gabi Matei, Adrian Cristea, Cornel Rîpă, Doru Bratu, Mihai Răduţ, Stefan Nikolic şi Mihai Costea) sînt liberi să-şi caute noi angajamente.

Echipa de vis a Stelei:

Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici (Guilherme) – Pintilii, Bourceanu – Chipciu, Sănmărtean (Zicu), Tănase – Keşeru (Piovaccari, Perrone)