News

Klaus Iohannis, acuzat că pune presiune pe Justiție și că dorește condamnarea lui Liviu Dragnea

23.05.2019 | 12:48
Klaus Iohannis acuzat ca pune presiune pe Justitie si ca doreste condamnarea lui Liviu Dragnea

Președintele României, Klaus Iohannis, pune toate tunurile pe Liviu Dragnea și este acuzat că face presiune pe actul de justiție cerând condamnarea președintelui PSD. Iohannis ar da ordine mascată prin intermediul mass media în privința sentinței în cazul lui Dragnea, care se va pronunța luni, 27 mai, imediat după alegerile europarlamentare.

Președintele Klaus Iohannis anunță, voalat, condamnarea lui Liviu Dragnea

Iohannis chiar a spus pe față că este ferm convins că rezultatele alegerilor de duminică, 26 mai, vor genera schimbări profunde în spațiul public, referindu-se la situația liderilor PSD, în speță la cea a lui Liviu Dragnea. Președintele este acuzat că s-a antepronunțat în dosarul liderului celui mai mare partid din România.

Întrebat ce crede că va anunța PSD duminică seara în legătură cu alegerile prezidențiale, Iohannis a spus că singurul anunț pe care PSD îl va putea face este să recunoască pierderea alegerilor. Președintele mai spune că nu ar fi normal ca Dragnea să anunțe candidatura la președinție pentru că are o condamnare definitivă în dosarul referendumului din 2012, al demiterii lui Traian Băsescu.

Președintele României are și el dosare penale, dar nimeni nu îi cere demisia. Sursa foto: HEPTA.RO

Nimic despre dosarele penale ale lui Klaus Iohannis

“Atâta ne mai lipsește, ca un infractor condamnat pentru fraude la referendum să fie candidat la Președinție”,

a declarat Iohannis iritat când a auzit despre o asemenea posibilitate. Interesant este că dacă în cazul lui Dragnea lucrurile se precipită din punct de vedere juridic, președintele se bucură de o imunitate ciudată.

Klaus Iohannis este vizat în patru dosare penale aflate în sertarele Parchetului General, iar informația a fost confirmată chiar de către această instituție. Iohannis și-a dat ilegal o casă lui și soției sale, conform unei decizii definitive a instanței. În total, președintele României ar fi avut 11 dosare penale la Parchetul General.

Multe dintre dosarele în care Iohannis e cercetat sunt anterioare funcției de președinte, cea pe care o ocupă acum. Este foarte probabil ca sentința în dosarul lui Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului din Teleorman să fie dată în funcție de scorul pe care PSD îl va obține la alegerile de duminică, 26 mai. Asta este opinia multor analiști politici prestigioși, semn că în continuare justiția este sub bocancul politic.