News

Klaus Iohannis: Avertizez Guvernul să nu emită OUG pe justiție și politică penală până la referendum

01.04.2019 | 14:26

Președintele Klaus Iohannis a vorbit din nou, astăzi, despre referendumul din 26 mai și a transmis de la Cotroceni un mesaj clar Guvernului PSD-ALDE: să nu dea Ordonanțe de Urgență pe justiție și „politică penală” înaintea consultării populare de luna viitoare.

Un nou mesaj al lui Klaus Iohannis pentru Guvern, înaintea referendumului

„Avertizez Guvernul să nu emită OUG în domenii ca justiție și politică penală până când nu cunoaștem voința suverană a românilor”, a declarat șeful statului, adăugând că a decis să consulte Parlamentul României în legătură cu referendumul de luna viitoare, programat odată cu alegerile europarlamentare.

„Acea consultare inițială pe care am făcut-o, consultarea Parlamentului, e doar o parte a problemei. Am decis să fac o nouă consultare a Parlamentului, pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului. Voi adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgește aria de cuprindere pentru referendum, care îl face mai eficient și mai puternic”, a anunțat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a criticat, din nou, partidul condus de Liviu Dragnea
Klaus Iohannis a criticat, din nou, partidul condus de Liviu Dragnea

Președintele a atacat din nou PSD

De la Cotroceni, președintele a atacat din nou PSD, apreciind că „guvernarea pesedistă a eșuat”. „Vom avea referendum pe 26 mai. Este un lucru cunoscut că guvernarea pesedistă a eşuat. Mult promisele spitale, în special cele regionale, nu mai există nici pe hârrtie. Autostrăzile s-au pierdut pe coridoarele ministerului de restort, economia suferă din cauza experimentelor făcute de PSD, dar cel mai grav este că asaltul PSD asupra justiţiei nu se mai termină, un asalt constant, continuu, care a început cu OUG 13, care a scos sute de mii de români în stradă, acea OUG 13 prin care PSD a vrut dintr-o lovitură, să scape de justiţie, să-şi albească dosarele, să dea amnisite şi graţiere”, a subliniat președintele.

„PSD guvernează prin OUG în zona justiţiei, politici penale a statului român, ori acest lucru nu se poate tolera mai departe. Este obligatorie reglementarea folosirii acestor ordonanţe de urgenţă cum este clar că trebuie introduse posibilităţi de contestare a OUG la Curtea Constituţională. Pentru toate aceste motive ne dăm seama că acea consultare iniţială pe care am făcut-o a vizat doar o parte din marile probleme pe care le creează PSD”, a concluzionat Klaus Iohannis.