News

Şcolile rămân închise până în septembrie! Cum se vor încheia situaţiile şcolare ale elevilor şi studenţilor. Anunţul lui Klaus Iohannis

27.04.2020 | 14:36
Şcolile rămân închise până în septembrie! Cum se vor încheia situaţiile şcolare ale elevilor şi studenţilor. Anunţul lui Klaus Iohannis
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis are o întâlnire cu oameni importanți din Guvern. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis are o nouă serie de discuții cu premierul. La întâlnire au fost invitați și Raed Arafat, dar și mai mulți miniștri! Preşedintele României a anunţat că şcolile se vor închide până în luna septembrie


UPDATE, ora 14:16. Klaus Iohannis a anunţat că şcolile vor rămâne închise până în luna septembrie. Anul şcolar 2019-2020 va fi încheiat la distanţă. Elevii şi studenţii îşi vor continua cursurile online şi situaţia va fi încheiată pe baza situaţiei existente. Revenirea la şcoală va avea loc în septembrie, odată cu începutul noului an şcolar. Sinura excepţie o reprezintă elevii din clasele terminale care revin la şcoală între 2 şi 12 iunie pentru a se pregăti de evaluările naţionale.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să fim foarte conștienți că epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că vremea este frumoasă și ca epidemia va dispărea. Avem astăzi peste 300 de cazuri, nu putem vorbi de relaxare sau o încetinire a acestei epidemii.

Trebuie să ținem cont de câteva lucruri simple. Faptul că elevii s-ar duce la școala, sunt două riscuri, să ducă boala la școală, sau de la școală acasă. Pe de altă parte am dorit să vedem ce fac și alte țări. Sunt câteva țări care nu redeschid școlile. Altele care încă evalueaza redeschiderea școlii.

ADVERTISEMENT

În unele țării experimentul nu a descurs foarte bine zeci de elevi s-au îmbolnăvit. În concluzie s-a decis să nu se mai deschide școala! Se vor redeschide în septembrie!”, a spus Iohannis.


Klaus Iohannis, discuții cu premierul, Arafat și mai mulți miniștri!

Printre aceștia se află reprezentantul Sănătăţii, Nelu Tătaru, Internelor, Marcel Vela și Educaţiei, Monica Anisie. Toți vor dezbate masurile de gestionare a epidemiei de coronavirus

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea luni, 27 aprilie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

ADVERTISEMENT

Pandemia COVID-19, subiectul principal

Vor participa Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie (…0

(…) şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, a anunţat Administraţia prezidenţială.

O altă posibilă temă de discuţie este modalitatea de reluare a cursurilor în şcoli, precum şi de desfăşurare a examenelor în acest an.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, conform anunțului făcut de cei de la Administrația Prezidențială, la finalul şedinţei, preşedintele va susţine o declaraţie de presă.

Vă readucem aminte că șeful statului a avut şi săptămâna trecută astfel de întâlniri cu premierul Ludovic Orban şi cu diferiţi miniştri, precum şi cu secretatul de stat Raed Arafat.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că după data de 15 mai va exista o anumită relaxare a măsurilor luate din cauza pandemiei de coronavirus, însă, totuşi, vor mai exista unele restricţii.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri