News

Klaus Iohannis, în vizită la Craiova, fieful PSD condus de Lia Olguța Vasilescu! Ce se întâmplă in Bănie

20.05.2019 | 15:18
Klaus Iohannis in vizita la Craiova fieful PSD condus de Lia Olguta Vasilescu Ce se intampla in Banie

Președintele României, Klaus Iohannis, este în vizită la Craiova, unul din cele mai importane fiefuri ale PSD, cel în care Lia Olguța Vasilescu se simte ca peștele în apă, mai ales că a condus primăria orașului. Șeful statului este și el în campanie electorală și susține pe față PNL, plus că pe 26 mai are loc și votul pentru referendumul pe justiție inițiat de el.

Klaus Iohannis la Craiova, în orașul condus de Lia Olguța Vasilescu

La Craiova, președintele Iohannis își lansează cea mai recentă carte pe care a scris-o, ”EU.RO”. Fostul primar al Sibiului are în programul său întâlniri cu autoritățile din Bănie și discuții, cel mai probabil, cu șefii PNL din teritoriu pentru a stabili ultimele lucruri pe care opoziția le poate face în săptămâna aceasta de foc, înaintea alegerilor de duminică.

Iohannis va fi prezent la ora 18 la Filarmonica Oltenia, unde va vorbi despre cartea sa și despre rolul României în Uniunea Europeană, în contextul provocărilor politice europene din ultimii ani: Brexit, imigrația, ascensiunea euroscepticilor la putere în mai multe state plus multe alte teme de impact național și internațional.

Iohannis va vorbi despre cartea lansată recent în orașul Liei Olguța Vasilescu. Sursa foto: HEPTA.RO

Încalcă Iohannis prevederile Constituției?

Klaus Iohannis a ales strategic orașul Craiova, unul din municipiile din periplul său electoral, condus de Lia Olguța Vasilescu, cea pe care șeful statului a refuzat-o pentru calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale. Această acțiune, spun cei de la putere, este una strict electorală, iar președintele ar încălca la limită prevederile constituționale.

Conform articolelor din Constituție, șeful statului nu are voie să se implice în politică pentru un partid sau altul, ci trebuie să fie un mediator nu doar între puterile statului, ci și între opoziție și putere. Pe 26 mai 2019, românii sunt chemați să voteze la un scrutin electoral crucial. Cetățenii își vor alege reprezentanții în Parlamentul European și votează la referendumul pentru justiție.

În sondajele de opinie, PSD și PNL se află bară la bară, iar casele de pariuri mizează pe victoria liberalilor la alegerile de la sfârșitul lunii mai. Printre partidele care pot obține pragul de 5% pentru a accede în Parlamentul European se numără PMP și UDMR.