News

Klaus Iohannis l-a dat afară pe Eugen Nicolicea! Președintele a vrut să rămână singur cu cei doi deținuți trimiși de PSD

12.04.2019 | 14:13
Klaus Iohannis la dat afara pe Eugen Nicolicea Presedintele a vrut sa ramana singur cu cei doi detinuti trimisi de PSD

Deputatul Partidului Social Democrat (PSD), Eugen Nicolicea vine în cea de-a doua zi de consultări cu președintele Klaus Iohannis, alături de doi deținuți politici. Marin Iancu și Ioan Muntean, cei doi foști deținuți politici au lansat acuzații în spațiul public la adresa procurorului general Augustin Lazăr, acuzații conform cărora dosarele de eliberare condiționată le-au fost refuzate. Înainte de Revoluție, Augustin Lazăr a condus Comisia de Liberări Condiționate de pe lângă Penitenciarul Aiud.

Discuțiile cu președintele

PSD a emis un comunicat oficial vineri dimineața pentru a anunța delegația desemnată de partid ca să participe la discuțiile cu președintele, de la Palatul Cotroceni Pe listă sunt trecuți: deputatul PSD, Eugen Nicolicea și doi foști deținuți la penitenciarul Aiud, presupuse ,,victime” ale Procurorului General, Augustin Lazăr, cel pe care președintele Klaus Iohannis refuză să îl revoce din funcție.

Președintele i-a întâmpinat pe cei doi foști deținuți politici cu degajare, însă lui Eugen Nicolicea i s-a cerut să iasă din sală după doar o jumătate de oră de discuții. Klaus Iohannis a dorit să discute doar cu cei doi foști deținuți, iar Nicolicea a așteptat la ușă până s-a terminat întâlnirea cu Președintele.

 Iohannis și deținuții politici
Iohannis și deținuții politici

Cine sunt cei doi foști deținuți politici?

-Deținutul Marin Iancu a stat la penitenciarul din Aiud cinci ani și patru luni

Generalul în rezervă, Marin Iancu a înaintat de patru ori dosarul pentru eliberare condiționată și de fiecare dată s-a fost considerat că nu poate fi pus în libertate. După ce și-a ispășit pedeapsa de 5 ani și 4 luni, domnul Marin Iancu a trecut prin momente cumplite în ziua de 21 decembrie 1989, zi în care fiica cea mare a fost împușcată în timpul unui protest împotriva regimului comunist.

-Ioan Muntean, considerat deținut politic extrem de periculos

Cel ce-al doilea deținut politic aflat la Palatul Cotroceni la discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, Ioan Muntean a fost considerat deținut politic extrem de periculos pentru statul comunist. Timp de șapte ani a fost încarcerat la penitenciarul din Aiud, Secția 6-a Bis, cu regim restrictiv. Lui i-a fost refuzată cererea de eliberarecondiționată de două ori. Pentru că s-a plâns legat de abuzurile din penitenciar, i s-a întocmit un raport de pedepsire și timp de zece zile a stat în camera de izolare. ,,Cei doi eroi încarcerați au trăit un calvar în penitenciarul din Aiud, le-au fost răpiți ani din viață, ani petrecuți în iadul condus de Lazăr”, se arăta în comunicatul PSD.