News

Klaus Iohannis cere o colaborare între PNL și Alianța USR-Plus: „Pot crea o alianță credibilă”

27.05.2019 | 13:09
Klaus Iohannis cere o colaborare intre PNL si Alianta USRPlus Pot crea o alianta credibila

Klaus Iohannis s-a arătat extrem de optimist după victoria obținută de PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai. Președintele României a lăudat și rezultatul obținut de Alianța USR Plus și a vorbit despre posibilitatea ca cele două formațiuni politice să se alieze pentru a prelua guvernarea de la PSD.

Klaus Iohannis cere o alianță între PNL și USR-Plus

Klaus Iohannis a vorbit într-o conferință de presă despre reușita PNL și USR Plus de la alegerile europarlamentare. Iohannis a vorbit în termeni elogioși despre liberali, partidul care l-au susținut să ajungă președinte: Votul covârșitor pentru partidele pro-europene face ca țara noastră să se detașeze clar în rândul țărilor proeuropene. Dacă este să vorbim de partide, este de remarcat că PNL a obținut un scor istoric și îi felicit pentru acest lucru. Astfel, PNL este pe cale să devină cel mai important partid politic din România.”

Iohannis a vorbit apoi despre Alianța 2020 USR – Plus și a vorbit despre posibilitatea unei colaborări cu PNL: „Salut și votul pentru alte partide. Este remarcabil rezultatul obținut de Alianța 2020 USR – Plus care arată că în România se poate crea o alianță credibilă la actuala majoritate parlamentară. S-a văzut clar că românii își doresc așa ceva și vor o astfel de alternativă. Dacă adunăm voturile, putem observa că PNL și USR Plus pot oferi o alternativă la PSD.”

Klaus Iohannis critică guvernarea PSD

Iohannis a explicat și de ce a trecut referendumul pentru Justiție și rezultatul foarte slab al PSD: „PSD a primit o palmă dură pentru atacul constant la justiție. A avut dreptate să se teamă de votul românilor. Mă bucur că și electoratul lor a înțeles că agenda anti-justiție este greșită și că a votat la referendum.”

„Nimeni nu este și nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Nimeni nu poate să folosească guvernarea în România în interes propriu și pentru asta PSD a primit votul de blam. De astăzi începe schimbarea în bine în România. Avem multe de reparat după dezastrul produs de PSD în 2 ani și jumătate. Dezastrul din Justiție, din Economie și din Sănătate. Avem mult de lucru, să ne apucăm!”, a fost îndemnul liderului de la Cotroceni.