News

Klaus Iohannis, prima reacţie după atentatul terorist din Afganistan, în care a murit un român

03.09.2019 | 21:07
Klaus Iohannis prima reactie dupa atentatul terorist din Afganistan in care a murit un roman

Atentatul terorist din Afganistan în urma căruia și-a pierdut viața un român a stârnit o profundă durere în rândurilor autorităților de la București, de la cel mai înalt nivel. După reacțiile premierului României și ministrului de Externe, și președintele Klaus Iohannis a avut un mesaj de transmis despre tragedia din Kabul.

Klaus Iohannis, prima reacție după atentatul terorist din Afganistan

Administrația prezidențială a adresta condoleanțe familiei românului care a murit în atacul cu mașina-capcană de la Kabul, în urma căruia a fost rănit un alt român. Românul care a murit era unul din reprezentanții misiunii noastre diplomatice din capitala Afganistanului. Conform declarațiilor făcute de ministrul Ramona Mănescu, ținta talibanilor a fost chiar Ambasada României de la Kabul.

„Condamn cu fermitate atacul terorist laș care, din păcate, a pus capăt vieții unui cetățean român și a rănit grav un alt cetățean român din cadrul Ambasadei României la Kabul. Transmit condoleanțe familiei îndoliate și urez însănătoșire grabnică cetățeanului român rănit în același atentat. Reiterez angajamentul nostru profund pentru combaterea terorismului la nivel internațional”, este mesajul președintelui, postat pe presidency.ro.

klaus iohannis afganistan
Președintele României condamnă cu fermitate atacul. Sursa foto: b1.ro

Reacții și din partea premierului Viorica Dăncilă și a ministrului de Externe, Ramona Mănescu

„Transmit condoleanțe familiei cetățeanului român care și-a pierdut viața în urma acestui atac, precum și tuturor celor care au pierdut pe cineva drag, iar celor răniți le doresc multă sănătate și putere pentru a se recupera cât mai rapid”, transmite și premierul României pe Facebook.

„Din păcate a fost ţintită Ambasada României. Atacul a început aseară, cu tot tacâmul cu care sunt obişnuiţi teroriştii talibani să acţioneze. Din câte ştim colegul nostru care este rănit se află în afara oricărui pericol, este stabil. Încercăm în măsura în care medicii ne dau acordul să-l putem aduce acasă. Se fac eforturi pentru a găsi un alt spaţiu pentru misiunea României. Deocamdată toţi oamenii noştri sunt în siguranţă într-un campus NATO. E dureros că am pierdut un om tânăr, născut în 1976. Realmente, și-a făcut datoria până în ultimul moment”, a declarat Ramona Mănescu la Antena 3.