Sport

Foto. Kyle Edmund, surpriza momentului în tenis! A început să joace la zece ani şi e mare fan Liverpool

Kyle Edmund este una dintre marile surprize de pe tabloul masculin de la Australian Open. Britanicul de 23 de ani l-a învins pe Grigor Dimitrov, cap de serie numărul 3, şi a ajuns în semifinale.
23.01.2018 | 17:32
Foto Kyle Edmund surpriza momentului in tenis A inceput sa joace la zece ani si e mare fan Liverpool

Kyle Edmund era un nume mai puţin cunoscut în lumea tenisului până la ediţia din acest an de la Australian Open. Britanicul ocupa locul locul 49 ATP înainte de primul turneu de Mare Şlem al anului şi avea şanse mici să ajungă în careul de aşi. Britanicul a pus mâna prima oară pe rachetă abia când avea 10 ani, o vârstă la care alţii deja participă la turnee de juniori. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Tenismenul de 23 de ani a avut o carieră strălucitoare la juniori, unde a reuşit să triumfe, pe tabloul de dublu, la US Open şi la Roland Garros. Ambele victorii le-a reuşit alături de portughezul Frederico Ferreira Silva, locul 359 ATP în prezent. Andy Murray l-a ajutat pe Kyle Edmund în timpul junioratului, cei doi antrenându-se deseori împreună. Tot în aceeaşi perioadă, britanicul i-a fost sparring partner lui Rafael Nadal.

Kyle Edmund este “cormoran”

Într-un interviu acordat presei engleze, Kyle Edmund declara că ar fi încercat să fie pilot de Formula 1 dacă nu ar fi reuşit să-şi facă o carieră în tenis. Pe lângă pasiunea pentru sporturile cu motor, britanicul de 23 de ani este un mare fan al celor de la Liverpool şi nu ratează niciodată turneele de golf.

Atunci când nu este angrenat în meciurile din circuitul masculin de tenis, Edmund se relaxează în Bahamas, acolo unde s-a mutat după ce a trecut la profesionişti. Chiar şi în clipele libere, britanicul se antrenează la Academia lui Lleyton Hewitt.

Se îmbogăţeşte după Australian Open

Kyle Edmund se va duela cu Marin Cilic pentru un loc în finala de la Australian Open, britanicul fiind la cea mai bună performanţă a carierei la un turneu de Mare Şlem. Până să ajungă între ultimii patru tenismeni din turneu, sportivul de 23 de ani i-a eliminat pe Kevin Anderson, cap de serie numărul 11, Denis Istomin, Nikoloz Basilaşvili, Andreas Seppi şi Grigor Dimitrov, cap de serie numărul 3.

Britanicul a câştigat 2.131.588 de dolari din tenis până în prezent. Performanţa de la Australian Open îi va aduce un cec de aproape 700.000 de dolari, suma urmând să crească dacă va ajunge în finala turneului de la Melbourne.