Fotbal international

Kylian Mbappe, surprins de primirea pe care a avut-o la Chișinău înainte de Moldova – Franța

21.03.2019 | 18:19
Kylian Mbappe surprins de primirea pe care a avuto la Chisinau inainte de Moldova  Franta

Delegația Franței a aterizat la Chișinău înaintea confruntării pe care „cocoșii” o vor disputa împotriva Moldovei, în preliminariile EURO 2020. Partida este programată vineri, de la ora 21:45.

Kylian Mbappe, surprins de primirea pe care a avut-o la Chișinău

Fotografii moldoveni prezenți la aeroport în momentul sosirii francezilor au surprins o imagine inedită: Mbappe, cel mai valoros fotbalist al planetei la ora actuală, a fost întâmpinat de câteva persoane îmbrăcate în haine tradiționale moldovenești, dar și cu un colac din care a fost nevoit să guste. Francezul nu a părut tocmai în temă cu obiceiurile moldovenești, analizând cu atenție situația înainte de a gusta din colac.

Campioana mondială a fost repartizată într-o grupă de vis în preliminariile EURO 2020, unde principale rivale în cursa pentru locul 1 sunt Turcia și Islanda, două naționale aflate în regres în ultimii ani.

Mbappe se afla pe lista scurta a lui Real Madrid in aceasta vara, dar PSG nu are de gand sa renunte prea usor la fotbalistul pe care a platit 180 de milioane de euro
Mbappe se afla pe lista scurta a lui Real Madrid in aceasta vara, dar PSG nu are de gand sa renunte prea usor la fotbalistul pe care a platit 180 de milioane de euro

Francezii sunt motivați însă la maximum, după ce au ratat ocazia de a câștiga grupa din Liga Națiunilor, acolo unde s-au clasat pe locul 2, în urma Olandei. Moldova reprezintă un adversar modest în comparație cu Franța, dacă ne gândim că această echipă a câștigat un singur joc pe teren propriu în ultimii patru ani, cu San Marino, una dintre cele mai slabe naționale din lume.

Franța a devenit campioană mondială anul trecut după o așteptare de 20 de ani, impunându-se în marea finală împotriva Croației, scor 4-2. De altfel, francezii și-au dominat adversarele pe tot parcursul turneului, cel mai dificil meci fiind cel cu Argentina, din faza optimilor, câștigat cu 4-3. Mbappe a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al turneului și ulterior cel mai bun tânăr jucător din lume.