Pariuri sportive

La Barcelona există şi şefi care vor să-l vîndă pe Messi!

Presa catalană, mai precis cotidianul barcelonez Sport, scrie că în cadrul clubului fanion al regiunii există două direcţii opuse în care se acţionează în privinţa viitorului lui Lionel...
21.12.2013 | 18:19
La Barcelona exista si sefi care vor sal vinda pe Messi
ADVERTISEMENT

Presa catalană, mai precis cotidianul barcelonez Sport, scrie că în cadrul clubului fanion al regiunii există două direcţii opuse în care se acţionează în privinţa viitorului lui Lionel Messi în tricoul blau-grana. 

Preşedintele Rosell e pro Messi

Cel mai mare susţinător al ideii că pentru nimic în lume Barcelona nu trebuie să îl cedeze vreodată pe Lionel Messi, acesta fiind cel mai valoros jucător din istoria clubului, este preşedintele Sandro Rosell. Acesta susţine că nici un fel de ofertă megafaraonică pentru Messi nu va trebui nici un moment luată în consideraţie, chiar dacă ea ar aduce beneficii uriaşe clubului la capitolul financiar. Mai mult, în opinia lui Rosell, chiar dacă şi brazilianul Neymar pare a urca spre un rol important în echipă, demonstrînd acum, în absenţa lui Messi că poate fi decisiv, preşedintele barcelonez a demarat negocieri cu tatăl lui Lionel, în vederea măririi salariului acestuia în viitorul apropiat. Argentinianul are contract pînă în 2018, deocamdată cîştigînd 15 milioane de euro pe sezon, însă Rosell spune că nu e firesc pentru cel mai bun jucător al lumii din ultimii patru ani sau poate cinci, dacă va cîştiga şi anul acesta, să aibă al doilea salariu din lume (primul e Cristiano Ronaldo, cu 17 milioane). Drept urmare, a aşteptat să rezolve prelungirea contractului lui Andres Iniesta, căruia i-a mărit salariul de la 7 milioane la 10 milioane, pentru ca următorul punct de pe agenda sa de lucru să fie găsirea unui acord cu Jorge Messi, tatăl jucătorului, noul salariu urmînd a fi de 18 milioane euro anual.

ADVERTISEMENT

Vicele Faus e pentru vînzare

Lionel Messi a replicat pentru prima dată dur în raport cu un personaj al clubului la care joacă de la vîrsta de 12 ani. Cel care l-a scos din fire este tocmai vicele lui Rosell, Javier Faus (foto), care nu o spune public pentru că ar risca să fie linşat, dar în numele marelui cîştig financiar pe care l-ar avea Barca, vede o mare afacere, cea mai mare din istoria catalanilor, vînzarea argentinianului. Acesta l-a acuzat pe Messi pentru faptul că nu se gîndeşte acum de la a scoate mai mulţi bani de la club printr-o mărire de salariu, dar s-a limitat la acest atac, mulţumindu-se doar să caute adepţi în club pentru vînzarea lui Messi pentru cel puţin 200 de milioane de euro. Faus este viclean, pentru că el ştie că este adevărat faptul că orgoliul lui Messi nu suportă ideea ca să nu fie numărul unu în lume şi la salarii şi că în cazul în care nu s-ar înţelege pentru mărire nu ar mai jura la fel de multă credinţă Barcelonei şi ar lua în calcul eventuale oferte de la PSG sau Chelsea.

2011-06-08_RP_JAVIER_FAUS_007

Tags: