În această primăvară ne-am confruntat de foarte multe ori şi încă ne mai confruntăm cu schimbări bruşte de temperatură, care pot produce dezechilibre grave. În momentul în care vremea prezinta modificari accentuate ale elementelor meteorologice, iar oscilatiile termice depasesc 4°C, putem vorbi despre o vreme acută care, într-un interval scurt de timp, afectează organismul.
În lunile de primăvară oscilaţiile de temperatură sunt extrem de prezente. Într-o zi este cald şi bine, a doua zi plouă şi este frig. Astfel de variaţii meteorologice nu cauzează probleme doar în alegerea vestimentaţiei potrivite sau a stării de spirit, ci constituie un adevărat pericol şi pentru imunitatea organismului.
Pentru o persoană fără probleme de sănătate, alternanţa cald – frig de la o zi la alta poate să nu aibă repercusiuni notabile. Totuşi, pentru cei cu o imunitate scăzută, precum şi pentru bolnavii cronici, orice schimbare bruscă a vremii este resimţită în starea generală de sănătate.
Iată care sunt principalele probleme de sănătate la care suntem predispuşi în această perioadă:
Imunitate scăzută
Una dintre principalele probleme cauzate de schimbarile bruste de temperatura este slabirea imunitatii. Trecerea de la cald la rece poate da peste cap organismul, aparand astfel stari de oboseala si slabiciune. Copiii, batranii si persoanele bolnave sunt cei mai expusi consecintelor slabirii sistemului imunitar.