News

La ce sa fii atent cand cumperi online ca sa nu iei teapa

In ultimii ani achizitiilor online in Romania au crescut vertiginos si totodata a crescut si riscul de a fi inselati in momentul in care se face o astfel de achizitie. Asadar iata la ce sa fii atent...
14.02.2015 | 14:15
La ce sa fii atent cand cumperi online ca sa nu iei teapa
ADVERTISEMENT

In ultimii ani achizitiilor online in Romania au crescut vertiginos si totodata a crescut si riscul de a fi inselati in momentul in care se face o astfel de achizitie. Asadar iata la ce sa fii atent cand cumperi online ca sa nu iei teapa.

In primul rand, toti cei care cumpara online trebuie sa fie constienti de faptul ca au o serie de drepturi. Astfel, exista mereu posibilitatea de a renunta la achizitia facuta online in termen de 14 zile de la primirea pachetului prin anuntarea furnizorului. Astfel, singurele cheltuieli vor fi cele facute la rambursarea produsului comandat.

ADVERTISEMENT

Totodata, cei care cumpara online au dreptul de a cere informati foarte clare despre produsele pe care le comanda si totodata costul total cu taxe cu tot si trebuie sa se asigure ca au un numar de telefon valabil pentru persoana de contact, in cazul in care intampinaorice problema.

Daca ceea ce ati comandat nu reprezinta ceea ce vi s-a spus ca veti primi, aveti dreptul, la plata cu cardul, de a adresa bancii refuzul de plata.
Totodata daca nu s-a convenit altfel cei care comanda online au dreptul de a primi produsele in termen de cel mult 30 de zileNiciodata nu ar trebui sa oferiti informatii personale, codul PIN sau numarul cardului prin email sau telefon.

ADVERTISEMENT

Pastrati mereu dovada cu datele tranzactiilor de pe internet. Simplu print-screen ar putea ajuta enorm ca sa nu iei teapa.Cititi cu mare atentie toate specificatiile de pe site-urile de pe care cumparati online, inclusiv cuvintele scrise cu caractere foarte mici.

Sursă: www.lyla.ro