Fotbal international

Fenomenul Kylian Mbappe. La nici 21 de ani francezul are mai multe goluri marcate decât Leo Messi și Cristiano Ronaldo la acea vârstă

27.04.2019 | 17:42
Kylian Mbappe are cifre incredibile în privința golurilor marcate

Fenomenul Mbappe este modul în care se vorbește tot mai des în toată lumea despre performanțele vârfului de la PSG. Și nu este nici o exagerare. Kylian Mbappe este chiar un fenomen și pentru el cifrele vorbesc. Nu are nici 21 de ani, îi va împlini abia în decembrie, dar doboară recorduri peste recorduri într-un mod incrredibil. Și a ajuns cel mai scump jucător din lume, cu o valoare de mercato de 228 milioane euro.

La nici 21 de ani Kylian Mbappe are un record zdrobitor peste Cristiano Ronaldo și Leo Messi

The Sun a descoperit că bijuteria campioanei Franței îi are la picioare pe cei mai buni jucători ai ultimului deceniu, Cristiano Ronaldo și Leo Messi. Cum este posibil așa ceva, când între ei există o diferență de mai bine de 13 ani față de Ronaldo și respectiv 10 ani față de starul argentinian? A fost făcută o contabilizare a reușitelor celor trei vedete până la vârsta de 21 de ani.

Surpriza este cu adevărat uriașă. La vârsta de 21 de aniu Leo Messi avea un total de 50 de goluri marcate pentru Barcelona și naționala Argentinei iar portughezul Cristiano Ronaldo 36 de goluri la club și la echipa națională. În total, 86 de reușite pentru cei care până în 2018 au câștigat fiecare câte cinci Baloane de Aur în ultimul deceniu.

Kylian Mbappe, record peste Cristiano Ronaldo și Leo Messi
Kylian Mbappe, record peste Cristiano Ronaldo și Leo Messi

Kylian Mbappe își poate îmbunătăți recordul până în decembrie

Kylian Mbappe va împlini 21 de ani abia în decembrie, însă are marcate pentru AS Monaco și PSG și pentru naționala Franței, cu care a ieșit vara trecută campion mondial, numai puțin de 94 de goluri! Adică opt goluri mai mult decât Ronaldo și Messi la un loc! Cifre absolut senzaționale pentru francez, în condițiile în care ele pot fi îmbunătățite consistent până în decembrie, când va avea vârsta de atunci a celor doi.

Kylian Mbappea pus capăt și tuturor speculațiilor privind plecarea sa de la PSG la Real Madrid. Francezul a explicat că face parte dintr-un proiect de amploare la Paris, în care continuă să creadă și va rămâne. Îl apreciază foarte mult pe Zinedine Zidane, însă va continua doar să îl urmărească la TV, pentru că nu e momentul de a merge la Madrid.