News

Lacătele de pe podul îndrăgostiţitilor din Paris vor fi scoase de primărie

Paris, orasul iubirii, se pregateste sa se desparta de o traditie populara printre indragostiti, aceea a lacatelor agatate de Podul Artelor. Peste un milion de lacate, cantarind in total 45 de tone,...
01.06.2015 | 21:02
Lacatele de pe podul indragostititilor din Paris vor fi scoase de primarie

Paris, orasul iubirii, se pregateste sa se desparta de o traditie populara printre indragostiti, aceea a lacatelor agatate de Podul Artelor. Peste un milion de lacate, cantarind in total 45 de tone, vor fi indepartate. Altfel, podul se poate darama, sustin oficialii, dar explicatia nu-i consoleaza pe turistii dezamagiti. In aceasta dimineata, angajatii primariei Parisului au inceput sa scoata grilajele pline de lacate care strajuiesc de o parte si de alta podul pietonal. Pentru ca sunt atat de multe, operatiunea va dura cateva zile.

Soarta lacatelor ii preocupa pe cei mai romantici dintre turisti. „Ar trebui macar sa le puna intr-un muzeu sau undeva sa poata fi vazute”. Si mai dezamagiti au fost cei care aveau de gand sa-si pecetluiasca si ei dragostea cu un lacat pe Podul Artelor. ”Sunt foarte trista. Voiam sa lasam un lacat in mijloc, dar am aflat ca acum e ilegal”, spune o tanara.
Primaria nu a anuntat inca ce se va intampla cu lacatele, dar un artist si-a facut o misiune din a salva cat mai multe. Deja are acasa cateva sute.

Podul Artelor e primul pod din otel construit in Franta si dateaza din 1804. El a devenit faimos pentru lacatele pe care indragostitii le agatau de grilaje, aruncand cheia in apa. Cateva panouri s-au prabusit sub greutatea lor, iar autoritatile le consolidau pe celelalte inainte sa inceapa sezonul turistic.

”Credem ca exista multe alte feluri de a-ti declara dragostea pentru cineva”, spune Bruno Julliard, primarul adjunct al Parisului. Anul trecut, parizienii au incercat sa… modifice traditia, invitand indragostitii sa faca doar poze pe Podul Artelor, fara sa lase si lacate, insa nu au avut succes.

Sursă: www.ştirileprotv.ro