Laptopul Macbook Pro tocmai ce a fost interzis în avion

Eduard Nicolae Popa   
în HotNews
20/08/2019, 13:35
Laptopul Macbook Pro tocmai ce a fost interzis în avion
Laptop-ul MacBook Pro 15 a fost interzis în avion *foto: pcmag.ro

Apple a rechemat în service mai multe laptop-uri de tip MacBook Pro de 15 inch din cauza problemelor pe care le-au întâmpinat la nivelul bateriei de tip litiu – ion. Astfel, bateriile acestui model de laptop au șanse foarte mari să explodeze, motiv pentru care Administrația Federală de Aviație Americană (U.S. Federal Aviation Administration) a luat decizia ca aceste laptop-uri să fie interzise în avion.

Laptopul Macbook Pro a fost interzis în aer după ce a explodat bateria

Într-un comunicat de presă, Administrația Federală de Aviație Americană a anunțat că a aflat de laptop-urile care au fost rechemate pentru reparații și că a alertat toate liniile aeriene din SUA. Totodată, USFAA a informat că un incendiu în aer cauzată de o baterie de tip litiu-ion care ia foc ar fi o problemă importantă, motiv pentru care cei care au laptop MacBook Pro de 15 inci care încearcă să intre în avion trebuie să prezinte dovada că au bateria reparată.

Apple a chemat înapoi la reparații toate MacBook Pro 15 care au fost cumpărate în perioada septembrie 2015 – februarie 2017. Cu toate acestea, restricția US FAA se referă la orice laptop care are baterie de litiu – ion și care a fost rechemată în service. Există și o portiță pentru cumpărători, care pot trece de porțile de check in cu aceste laptop-uri doar dacă prezintă actele că a fost reparată bateria de la laptop. Însă acest lucru ar putea crea și mai multe neplăceri la îmbarcare și întârzieri pentru toți pasagerii cursei aviatice, anunță cei de la Forbes.

Laptop-ul MacBook Pro 15 a fost interzis în avion
Laptop-ul MacBook Pro 15 a fost interzis în avion *foto: apple

Cât costă un laptop MacBook Pro 15 în România

Laptopul MacBook Pro 15 este unul dintre cele mai „de fiță” gadget-uri de pe piață. Acesta beneficiază de un procesor 8-core i9 de 2,3 Ghz, 16 GB DDR4 Ram, o placă video Radeon Pro 560X de 4GB și o memorie de 512 GB. Toate aceste caracteristici sunt băgate într-un laptop cu dimensiuni de 349 mm X 240 mm X 15,5 mm și are o greutate de numai 1,83 kg. Pe PC Garage MacBook Pro 15 costă nu mai puțin de 15.000 de lei.

Închide ×