News

Laura Vicol, avocata Alinei Bica, reacţie dură după decizia ÎCCJ în cazul Elenei Udrea: “Nu e moral”

22.04.2019 | 21:13
Laura Vicol avocata Alinei Bica reactie dura dupa decizia ICCJ in cazul Elenei Udrea Nu e moral
Laura Vicol, avocata Alinei Bica, reacţie dură după decizia ÎCCJ în cazul Elenei Udrea

Avocata Alinei Bica, Laura Vicol, a reacționat după decizia de luni a Înaltei Curți de Casație și Justiție(ÎCCJ) în cazul Elenei Udrea. La început de săptămână, un complet de cinci judecători de la ÎCCJ au dispus sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene(CJUE) în procesul în care fostul ministru al Turismului solicită anularea condamnării primite în dosarul ”Gala Bute”, iar decizia a luat un vot majoritat, de trei la doi.

Laura Vicol, avocata Alinei Bica, a avut o reacție dură după decizia ÎCCJ în cazul Elenei Udrea

Despre hotărâre, avocatul Alinei Bica a spus că i se pare întâi de toate un act de imoralitate. „Mi se pare un act de imoralitate în primul rând. Este un alt exemplu pentru noi toți cei care privim actul de justiție că aceasta poate să fie mumă pentru unii și ciumă pentru alții.

Atâta vreme cât avem deja o practică judiciară în dosare în care contestația în anulare a fost admisă în principiu și ulterior, prin judecarea lor, s-a desființat apelul și se rejudecă… să soliciți așa ceva ca și complet de judecată nu este nici etic și nici moral. Din punct de vedere legal, a fost opinia unui complet de judecată pe care nu o putem discuta”, a declarat Laura Vicol, pentru dcnews.ro.

Dacă aveau norocul să pice la un alt complet de judecată
Despre hotărâre, avocatul Alinei Bica a spus că i se pare întâi de toate un act de imoralitate

”Dacă aveau norocul să pice la un alt complet de judecată, probabil aveau altă soartă”

Decizia a fost luată cu majoritatea de voturi, de trei la doi, iar doi au fost împotrivă. Instanța supremă a hotărât suspendarea judecării contestației în anulare, până când CJUE va da o soluție în acest sens. „Va dura probabil niște luni de zile, ceea ce mi se pare iar un act de nedreptate. Îmi pare rău pentu inculpații din dosarul respectiv pentru că situația lor juridică este îngreunată și sunt convinsă că se uită în jurul lor cu tristețe văzând dosarele celorlalți ai căror contestații în anulare au fost deja admise, iar apelurile se rejudecă.

Dacă aveau norocul să pice la un alt complet de judecată și nu la completuri care au sesizat Curtea Europeană, probabil aveau o altă șansă și la libertate și la aflarea adevărului, până la urmă, pentru că acestea sunt dosare din garda veche care au fost instrumentate așa cum au fost făcute”, a mai spus Laura Vicol pentru sursa menționată mai sus.