Fotbal intern

Legătură ŞOC între campioana Spaniei şi dosarul Microsoft!

Atletico Madrid şi-a inaugurat în luna iunie a anului trecut o academie la Bucureşti, iar la eveniment a fost prezent inclusiv preşedintele campioanei Spaniei, Enrique Cerezo. S-a semnat un...
14.02.2015 | 00:10
Legatura SOC intre campioana Spaniei si dosarul Microsoft

Atletico Madrid şi-a inaugurat în luna iunie a anului trecut o academie la Bucureşti, iar la eveniment a fost prezent inclusiv preşedintele campioanei Spaniei, Enrique Cerezo. S-a semnat un contract de parteneriat de patru ani cu Regal Sport, club de juniori din România, al cărui patron era omul de afaceri Claudiu Florică.

Florică, principalul denunţător în dosarul Microsoft

La acea vreme foarte puţin cunoscut pentru media din România, Claudiu Florică a stat la aceeaşi masă cu Enrique Cerezo şi au prezentat proiectul care se dorea grandios al echipei care jucase finala Ligii Campionilor cu doar o lună în urmă. Daniel Prodan, Viorel Moldovan şi Anghel Iordănescu au fost doar cîteva dintre numele grele ale fotbalului românesc care au participat la eveniment. La doar cîteva luni distanţă, Direcţia Naţională Anticorupţie l-a transformat pe Claudiu Florică într-unul din cele mai mediatizate personaje din România. A fost printre primii oameni puşi sub învinuire în dosarul Microsoft, iar ulterior a fost catalogat drept principalul denunţător în acest caz în care au fost implicaţi mai mulţi foşti miniştri din Guvernul României.

Fraudă estimată la un miliard de euro

Procurorii DNA susţin că mai mulţi miniştri din Guvernul Năstase şi Guvernele Boc 1, 2 şi 3 au savîrşit fapte de corupţie pentru a încheia sau a prelungi contracte cu preţuri umflate, care au dus la păgubirea bugetului de stat. Este vorba despre contracte de achizitionare a unor licenţe Microsoft în unităţile şcolare din România, de contracte pentru produse educaţionale Microsoft şi de contracte aferente derulării Programului “Sistem Educational Informatizat”. Elena Udrea a fost  reţinută în dosarul Microsoft sub acuzaţia săvîrşirii mai multor: trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea); trafic de influenţă (fapte în legătură cu derularea contractului e-România), trafic de influenţă (fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro) şi spălare de bani. Conform sumelor vehiculate în presă, frauda totală pe care ar fi produs-0 toate persoanele implicate în dosar Microsoft ar ajunge la aproximativ un miliard de euro.

Cine este Claudiu Florică

În anul 2004 – cînd s-au semnat contracte de 54,5 milioane de dolari şi de 19,3 milioane de dolari cu statul – Claudiu Florică era şef al Fujitsu România, partenerul Microsoft implicat în contract. În anul 2009, cînd s-au semnat două contracte, unul de 90,1 milioane de euro şi altul de 13,9 milioane de euro cu Microsoft, numele lui Florică apare în legătură cu partenerii care au semnat hîrtiile, conform Ziarului Financiar.

“Este un prejudiciu de imagine, proiectul continuă”

Oficialii de la Atletic0 Madrid dau asigurări că academia clubului de la Bucureşti va continua după acelaşi proiect, în ciuda problemelor prin care trece Claudiu Florică, omul din spatele partenerei Regal Bucureşti. “Am aflat despre situaţia în care se află domnul Florică, dar este o situaţie care nu ne priveşte direct. Justiţia din România trebuie să rezolve acest caz. Se poate spune că pentru un club de nivelul lui Atletico Madrid se poate vorbi despre un prejudiciu de imagine în acest moment al asocierii. Totuşi, domnul Florică nu a primit o condamnare definitivă. Dacă se va întîmpla acest lucru, abia apoi ne gîndim la situaţia în care se află parteneriatul. Cert este că proiectul academiei va continua, iar pe viitor vrem să avem la echipă jucători produşi la Bucureşti”, a spus reprezentantul departamentului de presă al clubului Atletico Madrid pentru FANATIK.RO.