Fotbal international

Leo Messi a dat 12 goluri în două ore pentru River Plate. Motivul incredibil pentru care nu a fost păstrat

07.09.2018 | 13:36
Leo Messi a dat 12 goluri in doua ore pentru River Plate Motivul incredibil pentru care nu a fost pastrat

Leo Messi a dat 12 goluri în mai puţin de două ore pentru River Plate, dar conducerea clubului din Buenos Aires a decis să nu îl păstreze. Pare incredibil, dar chiar aşa s-a întâmplat în perioada în care starul Barcelonei era un puşti de o şchioapă, care locuia la Rosario şi venise în capitala Argentinei, pentru a fi văzut ce ştie de către cei de la River Plate, unul dintre cele două mari cluburi de top din Ţara Tangoului, împreună cu Boca Juniors.

Dezvăluirea a făcut-o Eduardo Abrahamian, fost fundaş al “Milionarilor”, cum sunt alintaţi jucătorii lui River Plate, club care s-a luptat cu Steaua în decembrie 1986, la Tokyo, în finala Cupei Intercontinentale şi a învins cu 1-0 la capătul unui meci controversat, în care românii au marcat un gol valabil, neacordat de arbitru.

Nu l-au oprit la club pe Leo Messi nici după ce a dat 12 goluri în două ore

“M-a impresionat de la primele atingeri de balon. Era foarte mic de înâlțime, foarte fragil, dar nu ne făceam probleme din cauza asta. Eram prea atrași de calitățile tehnice pe care le arăta. Era absolut impresionant, la antrenament a dat aproximativ 12 goluri! Era incredibil! A stat vreo 3 sau 4 zile la Buenos Aires. L-am sunat pe directorul general al clubului și i-am zis să vină să-l vadă pentru că e un jucător suprprinzător, are o calitate tehnică deosebită, are viteză și driblează incredibil.Au încercat să discute cu tatăl lui ca să-l convingă să vină la River. Eu mi-l doream, dar clubul trebuia să găsească o soluție pentru ca familia să poată sta cu el. Nu vezi un fotbalist ca Leo în fiecare zi. Făcea diferența, era excepțional, avea un joc diferit, emana fericire.

Messi a ajuns cel mai bun jucător din lume în ultimul deceniu

Eram convins că va ajunge departe și știam că nu poți pierde un asemenea jucător. Le-am spus celor de la River că e un fotbalist cu mari calități, dar mi s-a răspuns că mai avem și alții la fel. Iar Leo voia să plece acasă. River Plate nu a înțeles că investiția pe care ar fi făcut-o era infimă pentru ce putea oferi jucătorul. Când Boca a decis să  mizeze pe Diego Maradona, el era deja un fotbalist care se remarcase la Argentinos Juniors. Boca a decis să aibă încredere în Maradona, asta ar fi trebuit să facă și River cu Messi”.

Leo Messi a dat 12 goluri în două ore. S-a întâmplat când era copil. River Plate nu l-a acceptat
Leo Messi a dat 12 goluri în două ore. S-a întâmplat când era copil

River Plate a trecut astfel pe lângă ceea ce ar fi putut fi marea lovitură din istoria clubului, pentru că o minimă investiţie ar fi adus apoi câştiguri fabuloase clubului din Buenos Aires. Aşa Messi a ajuns, în cele din urmă, la celebra academie a Barcelonei, La Masia, acolo a beneficiat de o atenţie specială, fiind ajutat să se şi dezvolte din punct de vedere fizic şi a devenit cel mai bun jucător din lume al ultimului deceniu. Explicaţia şefilor de la River Plate, conform căreia în club mai sunt şi alţi jucători de calitate şi că nu va fi nici o pierdere dacă îl vor lăsa să plece. Cu siguranţă, după ce au văzut cine a devenit Messi şefii clubului River Plate au înţeles ce gafă imensă au făcut, dar nu mai aveau cum să o repare.