Sport

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Ungariei, după ce l-a depășit pe Max Verstappen cu trei tururi înainte de final

04.08.2019 | 21:14
Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al Ungariei dupa ce la depasit pe Max Verstappen cu trei tururi inainte de final

Lewis Hamilot a câștigat Marele Premiu al Ungariei, după o cursă foarte spectaculoasă în care l-a depășit pe adversarul său, Max Verstappen, cu trei tururi înainte de final. Mercedes a ales să abordeze o strategie cu două treceri pe linia boxelor, iar această tactică le-a adus victoria.

Hamilton câștigă în Ungaria. Verstappen, depășit cu 3 tururi înainte de final

Lewis Hamilton a terminat pe prima poziție la capătul unei curse impresionante în care l-a devansat pe Max Verstappen cu doar trei tururi înainte de final. Max Verstappen a plecat din pole-position, olandezul păstrându-și prima poziție aproape toată cursa, în timp ce englezul a fost în urma sa. Lewis Hamilton a fost chemat la boxe în turul 48, iar acesta a revenit pe pistă cu pneuri noi de compoziție medie.

Pilotul englezul a avut nevoie de 20 de tururi pentru a diminua avantajul de 20 de secunde a pilotului de la Red Bull-Honda. Acesta l-a depășit în turul 67, atunci când a ajuns în plasa adversarului, devansându-l la capătul lniei de finish-start.

Clasament general Formula 1
Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Ungariei, după ce l-a depășit pe Max Verstappen cu trei tururi înainte de final

Este a 7-a oară când Lewis Hamilton câștigă în Ungaria

Lewis Hamilton a câștigat pentru a 7-a oară Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei și și-a consolidat prima poziție din clasamentul general, cu 250 de puncte. Valtteri Bottas a rămas pe locul 2 în clasament înaintea pauzei de vară, dar Max Verstappen s-a apropiat la doar șapte puncte de el.

Tot pe final, Sebastian Vettel l-a întrecut pe colegul său de la Ferrari, francezul Charles Leclerc, terminând cursa din Ungaria pe locul trei. Următoarea etapă se va desfășura la sfârșitul lunii august la Marele Premiu al Belgiei. În puncte au mai intrat Charles Leclerc, Carlos Sainz, Pierre Gasly, Kimi Raikkonen, Valtteri Bottas, Lando Norris și Alexander Albon.

  • 250 de puncte a câștigat Lewis Hamilton după victoria din Ungaria