News

Lia Olguţa Vasilescu a răbufnit! Mesajul dur legat de pensiile românilor

07.06.2019 | 22:16
Lia Olguta Vasilescu a rabufnit Mesajul dur legat de pensiile romanilor

Lia Olguța Vasilescu reacționează după solicitările venite din partea Fondului Monetar Internațional, care avertizează că este ca nevoie de o frânare a majorărilor pensiilor și salariilor, din cauza presiunii inflaționiste. Fostul ministru al Muncii și primar al Craiovei afirmă însă că PSD nu poate să se ghideze  după o abordare pur „contabilicească”, impusă de funcționarii internaționali.

Mesajul Liei Olguța Vasilescu

Actualmente senator al Partidului Social Democrat, Olguța Vasilescu critică în termeni duri așa-numitele „propuneri de austeritate” din partea FMI, afirmând totodată că estimările specialiștilor s-au dovedit în mai multe rânduri a fi eronate și, prin urmare, nu este exclus să ne aflăm din nou într-o astfel de situație.

FMI vine cu noi propuneri de austeritate pentru români, dar PSD nu poate merge pe abordarea strict contabilicească a funcționarilor internaționali. Deși în ultimii 2 ani PSD a realizat cele mai mari creșteri de pensii și salarii, în continuare sunt români care trăiesc în sărăcie, fiind necesară continuarea creșterii veniturilor. Economia este dinamică și dezvoltarea aduce mai multe venituri. Și nu e pentru prima oară când estimările FMI se dovedesc eronate” , a scris Olguța Vasilescu, pe contul personal de Facebook.

Ce spune Olguța Vasilescu despre legea pensiilor. Sursa foto:Revista 22
Ce spune Olguța Vasilescu despre legea pensiilor. Sursa foto:Revista 22

Lia Olguța Vasilescu, despre specialiștii FMI: „Nu par prea documentați”

De asemenea, în mesajul postat pe cunoscuta rețea de socializare, Olguța Vasilescu face referire și la noua lege a pensiilor, anunțând că aceasta va produce efecte depline în anul 2022, în momentul de față punctul de pensie înregistrând creșteri treptate, conform programului de guvernare.

FMI face referire la faptul că aplicarea legii pensiilor ar duce la adâncirea deficitelor. În fapt creșterea punctului de pensie la 1.265 de lei din septembrie 2019 nu are legătură cu aplicarea legii pensiilor. Noua lege a pensiilor este prevăzută să intre în vigoare și să se aplice efectiv din 2022, acum vorbind doar de creșterea punctului de pensie conform programului de guvernare aprobat de parlament.

Să nu uităm că după ce au fost propuse guvernării PNL, în 2010, măsurile de austeritate, iar economia a luat-o la vale, specialiștii FMI au recunoscut că s-au înșelat. Pe nervii și banii românilor! Nici de data asta nu par prea documentați!” , se arată în mesajul postat de Lia Olguța Vasilescu.