News

Lia Olguța Vasilescu, într-un război rece cu Emil Boc. Totul a plecat de la Fondurile Europene

13.06.2019 | 16:19
Lia Olguta Vasilescu intrun razboi rece cu Emil Boc Totul a plecat de la Fondurile Europene

Fostul primar al Craiovei și ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu a apărut adesea în prim planul scenei politice prin declarațiile sale tăioase la adresa adversarilor politici. Una dintre țintele sale favorite este Emil Boc, edilul Clujului, fostul premier al României și unul dintre cei mai apreciați primari din România. La începutul acestui an, Olguța Vasilescu a avut grijă să se contreze cu mai mulți dintre primarii care se aflau în opoziție față de guvernul Dăncilă, printre care s-a numărat și Emil Boc.

Lia Olguța Vasilescu a acuzat mai mulți primari, printre care și pe Emil Boc, de propagandă

Vasilescu a scris la începutul anului despre fondurile europene pe care le-a accesat Craiova în 2018: „În ciclul financiar trecut, Craiova a fost pe locul 1, între polii de creștere din România, la absorbția de fonduri europene, deci peste Cluj Napoca, Timișoara, Iași etc. Așa căi mai ușor cu propaganda pe scări.”

In ciclul financiar trecut, Craiova a fost pe locul 1, între polii de creștere din România, la absorbția de fonduri…

Gepostet von Lia Olguta Vasilescu am Sonntag, 6. Januar 2019

Cifrele par însă să o contrazică pe Lia Olguța Vasilescu. Emil Boc a anunțat la începutul lui 2019 că orașul său a adunat 200 de milioane de euro din fondurile europene în anul trecut:

„La ora actuală avem 14 proiecte cu contracte de finanțare europeană semnate în valoare de 109 milioane de euro. Acestea au trecut de toate etapele, sunt în implementare, dacă ne gândim la autobuze electrice, la tramvaie, la troleibuze, la Piața Unirii. Avem 25 de proiecte în valoare de 110 milioane de euro care se află în faza de evaluare. Deci, sunt 219 milioane de euro din proiecte semnate sau depuse. Mai avem 2 proiecte in valoare de 10 milioane de euro care urmează să fie depuse; mă refer aici la strada Kogălniceanu, ca unul dintre proiectele care urmează să fie pregătit în perioada urmatoare și să fie depus”, poveste primarul Clujului, la începutul anului.

După ce l-a contrat pe Boc la începutul anului, Lia Olguța Vasilescu a revenit recent cu o intervenție la adresa fostului premier, după negocierile care au avut loc cu FMI cu privire la legea pensiilor.