Fotbal intern

FABULOS! Caz UNIC în România! A ajuns să joace GRATIS pentru club

FANATIK.RO a descoperit, cel mai probabil, singurul caz de fotbalist care evoluează pe gratis pentru echipa sa în Liga 1! Asta după ce, în urmă cu doar două luni, avea un salariu de 13.000 euro...
08.02.2015 | 14:45
FABULOS Caz UNIC in Romania A ajuns sa joace GRATIS pentru club
ADVERTISEMENT

FANATIK.RO a descoperit, cel mai probabil, singurul caz de fotbalist care evoluează pe gratis pentru echipa sa în Liga 1! Asta după ce, în urmă cu doar două luni, avea un salariu de 13.000 euro pe lună! Din păcate pentru cei care se aşteptau ca acesta să reprezinte un exemplu de pasiune nelimitată pentru fotbal şi formaţia la care este legitimat, situaţia este cauzată de necunoştinţa legilor de către impresarul fotbalistului, dar şi a jucătorului în cauză!

Astra Giurgiu a rămas, alături de Steaua, singurul club din fotbalul românesc cu putere financiară ridicată din Liga 1, finanţatorul Ioan Niculae fiind unul dintre cei mai bogaţi români. Cu toate acestea, omul de afaceri a dat o mostră de abilitate la negocieri în cazul lui Aurelian Chiţu, fostul jucător al lui Valenciennes.

ADVERTISEMENT

UNIC în Liga 1: greşeala de 13.000 euro!

Acontat de Astra Giurgiu anul trecut, după ce şi-a reziliat contractul cu formaţia din Hexagon, Aurelian Chiţu nu a reuşit să impresioneze nici la formaţia giurgiuveană. Nemulţumit de statutul său, atacantul de 23 de ani a purtat o discuţie cu impresarul său, Mihai Joiţa, în urma căreia cei doi au căzut de acord să îşi încheie conturile cu Astra, urmînd ca acesta să joace în continuare în Liga 1, la Viitorul Constanţa. Chiar dacă avea un salariu de 13.000 euro, jucătorul şi-a motivat decizia prin dorinţa de a evolua constant. Conducerea clubului a acceptat doleanţa jucătorului, de a-şi rezilia contractul, numai că, surpriză!!!- Chiţu nu a putut să îşi pună semnătura pe contractul cu echipa lui Hagi! Explicaţia o oferă unul dintre apropiaţii lui Chiţu. “Jucătorul evoluase deja la două cluburi într-un sezon, nu mai putea să ajungă la al treilea, indiferent dacă era din Liga 1 sau nu. Impresarul său nici măcar nu ştia regulamentul, de aici toată încurcătura. Dar de acum începe povestea…”, a dezvăluit una dintre sursele FANATIK.RO din anturajul jucătorului.

Mesajul lui Niculae: “Nu joci, nu primeşti bani!”

Fără contract, reziliat în urma înţelegerii cu Astra, dar şi fără posibilitatea de a evolua la un alt club pînă la finalul sezonului, nu doar în Liga 1, Chiţu nu a avut de ales decît să joace tot la vicecampioana României. De data asta, în condiţiile clubului! Sau mai, exact, ale finanţatorului Ioan Niculae. “Lui Chiţu i s-a transmis clar: nu este un fotbalist care să intre în vederile clubului şi nu mai poate să aibă salariu pe care îl cîştiga, 13.000 euro. Însă Niculae a venit cu o propunere incredibilă! <Chiţule, uite cum facem…Îţi dau 3000 euro salariu, poţi sa ajungi chiar la 5000 euro cu bonusurile de performanţă, însă aceşti bani îi cîştigi doar dacă joci. Dacă nu evoluezi şi vei juca la fel de puţin ca pînă acum, nu o să primeşti nici un ban>”, a fost propunerea lui Niculae, acceptată de Chiţu. Jucător care, din cauza unei greşeli imense, a pierdut 52.000 euro în următoarele patru luni, putînd să răscumpere, cu efort, o mică parte din bani. În schimb, Chiţu poate să redescopere plăcerea de a juca fotbal şi să redevină fotbalistul care impresiona la Viitorul.

ADVERTISEMENT

600.000 euro este cota lui Aurelian Chiţu conform site-ului de specialitate transfermarkt.de

8 meciuri a evoluat atacantul de 23 de ani pentru Astra Giurgiu în turul actualei ediţii de campionat