Fotbal intern

Liga 2 are cea mai frumoasă femeie arbitru din România! A atras toate privirile în FC Argeş – U Cluj 1-0! Galerie Foto

17.08.2019 | 18:48
Alina Peşu cea mai frumoasă femeie arbitru din România (sursă foto: Facebook)

Liga 2 are cea mai frumoasă femeie arbitru din România, iar spectatorii de la meciul FC Argeş – U Cluj 1-0 au fost atraşi de Alina Peşu. La partida din etapa a 3-a, din Trivale, domnişoara a fost al patrulea oficial şi a trebuit să-i ţină în frâu pe Nicolae Dică şi Cristian Dulca, antrenorii celor două formaţii.

Povestea celei mai frumoase femei arbitru din Liga 2 a României

Alina Peşu poate fi considerată cu uşurinţă cea mai frumoasă femeie arbitru din România, iar până la startul actualului sezon a oficiat în Liga 3. Dragostea pentru fotbal i-a fost insuflată de tatăl ei, care o ducea la meciurile Universităţii Craiova.

“Tătălui meu i-a plăcut foarte mult fotbalul şi mă lua cu el pe la toate meciurile Universităţii Craiova, deşi nu aveam mai mult de 5-6 ani. Şi-a dorit un băiat, dar nu a fost să fie, aşa că eu am devenit ‘băiatul’ familiei”, spunea Alina Peşu într-un interviu pentru adevărul.ro. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Alina Peşu cea mai frumoasă femeie arbitru din România (sursă foto: Telekom Sport)
Alina Peşu cea mai frumoasă femeie arbitru din România (sursă foto: Telekom Sport)

Joacă fotbal pentru Sporting Craiova, dar întâi s-a apucat de arbitraj

Născută pe 4 septembrie 1989, la Segarcea, Alina Peşu a început să arbitreze de la 15 ani, însă visa să joace fotbal, dar în judeţul Dolj nu exista o echipă feminină. Cu toate acestea, în 2008, după ce s-a înfiinţat Sporting Craiova, al patrulea arbitru de la meciul FC Argeş – U Cluj 1-0 a decis să meargă la formaţia doljeană.

“Nefiind echipă feminină în Craiova, m-am apucat de arbitraj. Aveam 15 ani. Şi am trecut pe la fiecare nivel, juniori, Elită, Liga a IV-a, până să ajung la eşalonul trei. În general, noi fetele suntem respectate la meciuri, dar nu totul e roz. La început a fost greu, dar, dacă ai ambiţie şi crezi în tine, reuşeşti. Este greu acum să fii şi arbitru şi să joci şi fotbal. Este obositor fizic, dar nu mă plâng pentru că fac ceea ce îmi place. Nu dau importanţă vorbelor din tribune. Da, mă mai trimit la cratiţă, dar eu oricum nu mă pricep aşa că mă axez pe fotbal”, a mai spus Alina Peşu.